A macskám fülét bekenhetem napvédő krémmel?
Valami hasonlót én is láttam, igaz ott csak a kopasz jószágokat kenegették.
Nem hiszem,hogy egy szőrrel borított állat leégne, na meg ahogy már írták, vannak olyan okosak, hogy elbújnak ha már nem bírják az időt.
Milyen fajta macska? A szőrös macskáknak nincs szüksége ilyesféle fényvédelemre. Ha pedig kikopott ott a szőre, akkor annak az okát kell kezelni, pl. fülatka.
Ahhoz pedig, hogy bőrrák alakuljon ki nála többször le kell égnie a napon (és még akkor sem törvényszerű a bőrrák kialakulása, csak jóval nagyobb rá az esély).
Tehát szerintem ha soha nincs leégve a füle, akkor ne kend be vele, mert ezek a krémek tele vannak káros anyagokkal, amikkel talán még nagyobb kárt okozhatsz.
Ha egyszer túl sokat napozna és leégne a füle, akkor utána magától is kerülné a napot, mert érezné, hogy úgy még rosszabb neki.
De magad is ellenőrizheted esténként a füleit, szerintem nem lesz leégve vagy lebarnulva (tehát fényvédővel is felesleges kenni). Ha leégett akkor vöröses és érzékeny.
Egyébként is a macskák legtöbbször a hasukon fekszenek, vagy oldalt, de a fejük olyan helyzetben van, hogy az álluk van a földön. Tehát nem tud a fülébe sütni a nap, kívülről pedig védi a szőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!