Mit csináljak a macskámmal, hogy ne legyen ilyen büdös?
2ik, tán, ha értelmeznéd a kérdést. kijárós, ezzel a szóval kezdődik a kérdés. nem szobacica. valamint, attól, mert kint vagy bent van, nem oldódik meg a szaga.
mondjuk, jó lenne tudni, hogy milyen is az a szag, mert a cicák alapban egyáltalán nem büdösek, nincs szaguk. lehet, kint összeszedett valamit, az bűzlik rajta.
s mellesleg, én pl. Angliában lakom, és itt nemhogy a cicát, de minden állatot bent tartanak a lakásban, a rotweilert is, labradort is, huskyt is.
Szerintem vizsgált át, hogy nincs-e rajta seb, aztán tedd be a kádba, vagy egy nagy, mély lavórba és fürdesd meg. Értem, hogy nem szeret fürdeni, de csak te vagy a nagyobb és te vagy a gazdája, fogd le és kész.
Nekem is végig keservesen nyávogtak, pedig vigyáztam rájuk, semmi bajuk nem esett, mégis még akkor is folytatták, amikor már törölközőbe csavarva fogtam őket. :D Ez hiszti.
Én először vödörben próbáltam, hát ők is ellenkeztek, először ketten kellettünk, hogy berakjuk a vízbe, mert mind a négy lábával próbálta eltolni magát a vödörtől (majdnem fel is döntötte). Természetesen csikart, harapott is, de már akkor is, amikor még csak a víz fölé emeltem. Szóval ezzel nem kell törődni.
A lényeg, hogy kb. a nyakáig érjen csak a víz, a fülébe ne menjen! A fejét óvatosan szivaccsal lehet tisztítani, ha a nedves, habos szivacsot párszor hozzányomkodod, akkor is kellően vizes lesz, csak nem folyik a fülébe, szemébe.
Esetleg azt lehet még megpróbálni, hogy először beülteted egy üres lavórba, és folyamatosan öntöd rá a vizet. Bár szerintem az még rosszabb, mert zavarná és ki akarna ugrani és még tovább kellene lefognod, amíg megtelik a lavór.
Vegyél fel "munkás kesztyűt" (nem tudom, mi a rendes neve, apámnak is van - vesz is mindig újat, ha az előző elhasználódik, szóval szerintem nem lehet drága- , abban pakolja odakint a dolgokat, mert erősebb anyagból van, nem megy át rajta a szálka sem a fából stb. Akkor legalább nem csikar össze, harapni pedig ritkábban szoktak és talán az ellen is jó lesz.
Esetleg zuhanyoztatni is lehetne, valaki lefogja, a másik végigmegy rajta alacsony, kímélő nyomással, majd rá a sampont jól felhabosítani és bemasszírozni, rajtahagyni egy ideig, majd leöblíteni és szükség esetén megismételni. Ha a fejénél is fogjátok és hátulról ér a víz, de nem áll benne, akkor szerintem jobban viselné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!