Nagy cica bántja a kicsiket! Hogyan lehet megelőzni a
bajt?
Figyelt kérdés
Van egy éves nagy kandúr cica, kinti, keveset jár haza, így hoztunk két kiscicát. A nagy nagyon nem csípi őket. Amikor én is kint vagyok akkor nem bántja őket, de ha eljövök itthonról vagy bejövök a házba, rögtön letámadja őket. Pedig simogatom a nagyot a kicsik előtt, nem bántom és mégse bírja őket. Meg mire kimegyek addigra elszalad mintha félne tőlem. Sokan mondták, hogy meg is ölheti a kicsiket vagy maradandó sebeket ejt rajtuk. 4hónaposak, estére a garázsba zárjuk őket a biztonság kedvéért. Tegnap már annyi is elég volt a nagy macskának, hogy hátat fordítsak rögtön támadt. Nem tudom mi lesz szeptembertől, mert suliba megyek és nem lesz itthon senki. Tudom most mindenki az ivartalanitást fogja ajánlani, de a szüleim úgyse mennek bele, mert az oltásukat is zsebpénzből fizettem ki. Azóta zsebpénzt se kapok. Azzal érvelnek, hogy kinti macskák, minek költeni rájuk, úgyis elmennek. De nem akarok egyszer arra hazajönni, hogy nincsennek meg a kicsik.
2013. aug. 21. 09:21
1/4 anonim válasza:
Ivartalanítás...
2013. aug. 21. 10:00
2/4 anonim válasza:
Az a gond, hogy ha szüleid így állnak az állattartáshoz, akkor nem kellett volna még plusz cicákat vinni haza. Ez nem a te hibád és értem én, hogy te másképp gondolkodsz, de te még a szüleidtől függsz. Megpróbálhatod meggyőzni őket, de ha ennyire nem érdekli őket a dolog és józan ésszel nem fogják fel, hogy ivartalanítani kéne.... akkor nem sok lehetőséged van.
Próbálj mindig rászólni ha támadná a kicsiket. Vagy tegyél úgy, mintha elmennél és lesd meg, mikor támad, akkor szólj rá.
2013. aug. 21. 10:58
3/4 anonim válasza:
Az én szüleim sem akarták ivartlanitatni a cicámat és szült 6 kicsit.Alig birtam elajándékozgatni őket. A végén én magam vittem ivartalanitani a cicát abból a pénzből amit szülinapomra kaptam tőlük. És most meg pipák rám mert a macskára költöttem a pénzt. Ez faluhelyen igy szokás. Nem nagy divat az ivartalanitás. Inkább a kölykök agyonverését választja a többség. :((((((
2013. aug. 21. 12:57
4/4 anonim válasza:
Hát igen... Sajnos ez sok esetben igy megy. Megölik a kiscicákat ahelyett ,hogy ivartalanitsák az anyát.
A szülők gyakran nem engedik a gyerekeiknek ,hogy ivartalanitsák a macskájukat ,mert ők a régi nézetek szerint gondolgodnak és ez szerintük PÉNZKIDOBÁS.
A mai gyerekek már többet olvashatnak a kedvenceikről. Hála az internetnek és az állatbarát kluboknak. Ezáltal a fiatalok már felfogják ,hogy mien ,fontosak is az oltások ,az ivartalanitás ,az étrend és még sok más.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!