Cica-Kutya barátság? Összeszoknak? Sürgős!
Épp ezen gondolkoztam, hogy te mekkora lehetsz ha egy 7-8 kilós kutyát nem tudsz a földön tartani. Ha nem megy, kérj segítséget. Én alapvetően bennetek/benned látom a hibát, mivel senki nem tudja korlátozni azt a pár kiló szőrpamacsot. Ameddig erre képtelenek vagytok, nem létezik megoldás (szerintem). Először a kutyát kellene fegyelemre nevelni, de nem azzal, hogy ölbe kapod, meg vergődik és elengeded. HA egy városban laknánk szívesen megmutatnám hogyan kell egy ekkora fenevadat földre tenni:))
Ha ennyire nem megy nektek, akkor először próbáld csak a kutyát oldalra fektetni úgy, hogy nincs semmi inger, ami izgatnná. 2 dolog fontos:
1- ha a földre tetted, semmi esetben sem engedheted fel addig míg meg nem nyugszik, azt abból látod, hogy elengedi magát, te elenegeded a kutyát és ott marad, míg te fel nem engeded
2- HA a kutya mikor elengeded a szorításból felugrik, azonnal visszarakod. Ha elengeded és feláll ő nyert, rontottál a helyzeten.
Ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább fordulj szakemberhez. Alapvetően nem egy nehéz feladat összeszoktatni egy kutyát és egy macskát...de a ti esetetekben alapvető engedelmességi problámák vannak a kutyával.
De ha nem tudod lefektetni, nem hallgat rád kellően és bocsi de ez a kifogásod, hogy nem a te kutyád... ÉS még tudod is, hogy macska ellenes.. akkor talán nem kéne csóri macskát ott tartanod... Te hiába szidod meg, ha a gazdái le se sz@rják ezt.
Ülj le a kutya gazdájával és beszéljétek meg, hogy a kutya baromira neveletlen és kezdeni kéne vele valamit...
Ja és még annyi, hogy de, kell csodálkozni! Nekem törpe snacim van és ő is patkányfogó. Sőt, nem is lett neki tanítva, de az egeret, patkányt, galambot is megfogja. De elismer engem, mint vezetőt és hallgat rám.
Az csak a tréning része, hogy leül neked stb. Le kell vezetni az energiáját minden nap annak a kutyának, nyugodtnak kell lennie akkor is, ha cica van, ha nincs cica. Ez nem tréning, ez pszichológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!