A kutyánk bántja a macskánkat!? Összeszokhatnak valaha? Vagy meg fogja enni a macskámat?
Mi úgy szoktattuk össze a kutyákat a macskákkal, hogy együtt voltak kint a kertben, és amikor láttuk hogy a kutya ugatva rohan a macska felé, felvettük a cicát, és rászóltunk a kutyára, hogy ne bántsa. Megértette hogy a macskát ugyanúgy szeretjük mint őt (persze ilyenkor a kutyát is meg kell simogatni). Nagyon jól összeszoktak, már megvannak egymás mellett.
Persze lehet, hogy csak szerencsénk volt és másik kutyák és macskák esetében nem válik be a módszer.
Én úgy szoktattam össze a kutyámat és a macskámat hogy az első napokban csak a kezemből mutattam meg a kutyának ha meg akarta harapni rákiabáltam a kutyára és megütöttem egy kicsit a fejét ezt addig csináltam kb. 2 óránként amíg a kutya rá nem jött ,hogy nem szabad a macskát megharapni. Amikor kivittem a macskát és a kutya csak megszagolta akkor megsimogattam a kutyát. aztán amikor már ezt is megtanulta akkor már elengedtem a macskát de csak úgy hogy kint ültem mert ha a kutya morgott vagy ugatott akkor felvettem nehogy bántsa. ezt kb. 3-4 napig csináltam és addigra a kutya annyira megszokta a macskát hogy nyugottan ott tudtam hagyni kettesben őket.
Nekem ez segített lehet ,hogy nálad nem fog de nem árt megpróbálni :)
hetek óta odáig jutottam, hogy megtudom neki mutatni tenyérből"
Így van ez egy lassú folyamat összeszoktatni kutyát macskát. Jól csinálod! :)
Mutasd meg a tenyeredből. Így a kutya tudni fogja hogy hozzád tartozik a macska, és ezen kívül minig érezni fogja a macska szakod rajtok.
Több hónap múlva amikor már egyedül is kimenne a cica akkor a kutyára határozottan mérgesen rá kell szólni hogy ne bántsa. Érteni fogja a kutyus, hogy nem szabad bántani.
Ez a folyamat is eltarthat fél-egy éven keresztül.
Csak ezután több mint egy év múlva fognak összeszokni, amikor majd játszani is fognak talán együtt.
Azt írod , hogy a kutya kapott egyet. Ezt csak a legutolsó legyen amikor a macskát már a szályából kell, hogy kived. Különben határozottan ordítsd le a felyét! Ha levered, mégjobban haragudni fog a macskára, így nem fog vele kibékülni. Ha rákiabáltál is a kutyádra, hogy hadja békén a macskát utánna mindig símogasd meg, és mond neki hogy jó kutya. Ha jutalmat kap, hamarább megszokja az új szabályokat.
Sok sikert.
Én úgy csinálnám, hogy miután megszagoltattam vele a macskát a kezemből és még mindig ilyen nehezen értené meg, akkor letenném a nappaliban (mindegy, hogy hol, csak egy zárt helyiség legyen, ahonnan egyikük sem tud elmenekülni) a macskát és pár lépésre állnék tőle és csendben várnék. Hagynám, hogy közel menjenek egymáshoz, de ha bármelyik támadólag lép fel (leginkább a kutya, de az sem szerencsés, ha a macska fújtat, mert attól ideges lesz a kutya) rögtön közéjük állnék, odalépnék és a lábammal ellökném valamelyiket (nem durván).
Amúgy a kutyát nem csapkodással és az orrára koppintással kell nevelni, hanem erélyesen rá kell szólni, de ha annak ellenére is rosszul viselkedik, akkor megfogni oldalról a nyakánál és földre vinni és fogni, amíg meg nem nyugszik és meg nem adja magát, csak azután elengedni (ez nem fáj neki, de ez a leghatásosabb, egymás közt is így rendezik).
Ha ezeket alkalmazod és elfogad falkavezérnek, akkor utána elég lesz rászólni, ha negatív viselkedést tapasztalsz és rögtön abba fogja hagyni. Később pedig már nem is próbálkozik és nem fogja bántani a cicát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!