A háztól száműzött házimacska túlél illetve alkalmazkodik, nem?
Időpont ma 16:09
A szervezetükbe "kódolt" ösztönt nem az anyjától tanulja meg. Minden macskában benne van az ösztön, csak mi emberek nem nagyon figyelünk fel rá, ha mégis akkor azt hisszük csak játszik..
PL: Minden macska a lakásban is vadászik a rovarokra, pókokra. (ösztön) Amikor játszunk a macskánkkal és a hasát akarjuk simogatni, akkor a macska ösztönösen mind a négy mancsával átkarolja a kezünket, és próbál harapdálni.. Ösztönös viselkedés..
Minden macska amikor az alomba piszkít ösztönösen elkaparja (mert a szagokat akarja eltüntetni, hogy más állatok ne érezzék)
A macskának rengeteg ösztöne van amit nem kell az anyjától megtanulnia..
Ahogy nekünk embereknek is rengeteg van amit nem a szülőktől tanuljuk meg, hanem ösztönös..
Részben igazad van, de biztos vagyok benne hogy az én macskám például pár hét alatt kidöglene a vadonban. Szerintem ez macskától függ de ettől még nagyon hülye dolog elvinni a macskát egy messzi helyre.... Ha nem kell macska akkor minek van?
én is ezt hittem. a cicám panel cica volt, 5 évesen el kellett vinnem itthonról, mert a család fele allergiás lett rá.ismerősék családi házban fogadták be, de csak kinti cicának. (az udvart sose hagyta el) rossz volt így látni szegényt, főleg télen, nagyon sokat sirtam miatta...
aztán mesélte a hölgy, hogy egyik nap kint tevékenykedett a kertben amikor iszonyatos csörömpölést hallott bentről. Ment befelé a lakásba, de pár méterre volt az ajtótól amikor egy egér hirtelen kiszaladt, és a cicám (az én cicám aki életében nem látott egeret) utána... azóta ő az egyetlen kiváltságos cica aki ha akar kint van ha akar bent (mert a másik 4 macska baszik az egerekre)
szóval nem kell félteni a cicákat, meg tudnak ők élni a vadonban (max az olyannak van baja aki hozzászokott ahhoz hogy a kutya nem bántja)
Tulajdonképpen túlél és alkalmazkodik, nálunk állandóan vannak kóbor macskák a környéken, fognak galambot, persze sokan etetik is őket az utcából.
Gyerekkoromban a kertönkbe jártak macskák, mivel nekünk is volt egy, azután egyszer három macska már ottragadt, nem akartak elmenni, apukám megúnta, egy szatyorba tette őket és bisiklivel elvitte jó messzire, egy távoli kerületbe, az egyik macska koszosan, soványan, 4 hónap múlva(!) visszajött. No akkor már maradhatott, mert ez apámat is meghatotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!