Megtehetem ezt, ha nagyon muszáj?
Figyelt kérdés
Az anyamacska megszülte a kicsiket egy előre elkészített dobozba..most 10 naposak voltak és tegnap elvitte őket a padlásra a kanapé mögé,ahova nem tudunk bemászni utánuk.Jól szocializált,barátságos kiscicákat akarok,ezért fontolgatjuk,hogy elhúzzuk a kanapét és bezárjuk őket a házba az anyával együtt(aki kijárhat természetesen).Sok kismacska volt már nálunk,mind agresszív lett,mert az anyjuk csak 3 hónapos korukban hozta elő őket,nem lehetett megfogni őket,pedig az anyamacska nagyon kedves,barátságos.Elhozhatom onnan a kicsiket és bezárhatom őket az anyával? Vagy mit csináljak,hogy a kiscicák kedvesek legyenek?2013. aug. 14. 15:25
21/39 A kérdező kommentje:
Felfogtam.De még mindig nem akkora baj,mintha évente 2x-3x szülnének a macskáim,vagy esetleg pénzért árulnám a kicsiket.A nőstényeim egyáltalán nincsenek kitéve semmilyen betegségnek,kétévente egyszer szülnek kb.A kicsik szelektálódnak,nem mi tehetünk róla,ha néhány gyengébb,génhibás példány elpusztul.Sosem születik több mint amennyit képesek vagyunk gondozni.Neked miért fáj,hogy nálunk nincsenek ivartalanítva a macskák? Nem fojtjuk vízbe a kicsiket,és nem rakjuk ki őket..Mellesleg pesti vagyok,a macskák élnek vidéken a nagyszüleimmel.
2013. aug. 14. 16:55
22/39 anonim válasza:
pesti vagy és vidéken élnek a macskák a szüleiddel...
akkor esetleg naiv is vagy és nem mondják el neked az igazat.... vagy iszonyatosan kamuzol...
23/39 A kérdező kommentje:
Mit nem mondanak el? Itt lakom minden nyáron,most is itt vagyok,és itt vagyok havonta egy hetet.nem hiszem hogy bármit is "titkolnának",tekintve,hogy a saját szememmel látom a macskákat 4-5 hetente.
2013. aug. 14. 18:04
24/39 anonim válasza:
Hát... no comment. :D
Viszont a kérdésre a válasz szerintem bezárhatod őket. A kicsiket amúgy is jó óvni, bent tartani, amíg annyi kis eszük lesz, hogy tudjanak magukra vigyázni. Ebben az évben én már ki sem engedném őket egyedül. Mivel nem sokára itt az ősz, tél így már úgyis hideg lesz kint, nem is fognak kivágyni és jövő tavasszal meg már elég nagyok lesznek ahhoz, hogy teljesen hozzátok szokva ne menjenek messzire.
25/39 A kérdező kommentje:
Minden értelmes válaszolónak köszönöm..a macskák is köszönik XD Majd beviszem őket akkor és csinálok nekik egy "macskaszobát"
2013. aug. 14. 19:01
26/39 anonim válasza:
Tudtad hogy a kandúrnak tüskés a pénisze? Szerinted milyen érzés a lány cicának a szex? Ha évente 2x szülnek a macskák, nálatok elég erős szelektáció van. Nem is tudnád pénzért árulni a macskát mert neten találok 8-at 5 perc alatt, vagy elmegyek egy menhelyre és szerzek onnan. Neked is ezt kéne tenned. Ahelyett hogy ott szülnek egymás hegyén hátán a macskáid, mindig örökbe fogadhatnál egyet. Mellesleg ha csak egyszer befedezi egy olyan kandúr a macskádat aminek valamilyen betegsége van, azt elkapja a nőstény, a kicsik, és azoknak a kicsinyei is ha egyáltalán megérik hogy ellhessenek...
27/39 anonim válasza:
gondolom a macska nemibetegségekről se hallottál még (igen, vannak olyanok is, és halálos is némelyik)
28/39 A kérdező kommentje:
Szerencsétlen lány macska,tényleg..attól hogy ivartalanítva van,még ugyanúgy rámászik a kandúr amikor olyanja van.Amúgy meg mindenféle érveket hoztok fel,amikor már kifogytok a normálisakból..nem 10 éves vagyok,évtizedek óta vannak macskáim,felelős macskatartó vagyok,mondhattok bármit és még sosem volt egyiknek sem semmi baja,főleg nem örökletes betegsége.Ha nem tudsz a kérdésre válaszolni,csak szapulni akarsz,mert nem tudsz azonosulni az én nézeteimmel,akkor inkább ne kommentelj.Fogadjuk eltátanátok a szátokat,ha meglátnátok milyen egészséges,szép cicáim vannak,milyen jól élnek és mennyire ragaszkodóak.Amúgy meg..egy tenyésztő sem ivartalanítaná a díjnyertes macskáit,csak azért mert jaj szegény lány cica..ez egy hülye indok.A selejtes kölykök pedig elpusztulnak,mert nem életképesek..a vadonban is csak a legjobb génállományú,legrátermettebb marad életben.Ezzel az erővel pl. a csivavákat sem kéne tenyészteni,mert azok nagy része beltenyésztett,életképtelen genetikai selejt "mini"-nek álcázva.Olyan állatokat nem kéne erőszakkal életben tartani,amik alapból életképtelennek születnek.Pl:egy béna,járásképtelen kismacska..az anyja azért löki el magától,mert sosem lenne képes rendes,boldog életet élni..de vannak emberek,akik állatorvoshoz cipelnék a szerencsétlent hetekkel-hónapokkal meghosszabbítva a szenvedését aminek a végén úgyis elpusztulna.Ha pedig valami csoda folytán ezek a hibás állatkák életben maradnak..gondoljatok bele,mekkora Hawaii már ha egész életedben az oldaladon fekszel és nem tudsz még a wc-re sem kimenni.
2013. aug. 14. 20:49
29/39 anonim válasza:
Szerintem is jobb ötlet, ha elzárod egy szobába(lehetőleg tágasba)a cicákat az anyával együtt, de arra is figyelj, hogy azért az anyacica ne legyen egésznap bezárva a kicsikkel..viszont olvastam itt a kommenteket, tényleg nem bántásból mondom, de valóban rengeteg árva kiscica van kint az utcán/menhelyeken, ha van benned egy kis tartás akkor ivartalanitod a cicáidat és nem szaporitod tovább őket..és inkább fogadj örökbe menhelyen egy kiscicát! Egyébként a cicák valóban nagyon szépek, biztos jól is tartod őket, de az ivartalanitást jó lenne megfontolni. :)
30/39 anonim válasza:
Nem egyre hülyébb érveket hozunk fel, hanem soroljuk őket, hisz rengeteg van! Ne hasonlítsd össze magad egy tenyésztővel, a szöges ellentéte vagy. A kandúr nem mászik rá olyan macskára ami nem tüzel, főleg ha az is ivartalanítva van. De tudod mit? Igazad van, szaporítsd a macskákat, hadd szülessen minden alomba 4-5 selejt halálraítélt beltenyésztett macska (gondolom kb ez az arány ha évente 6 alomnyi macskából kihoztad azt hogy most 6 macskád van, hiszen azt mondtad 3 nőstény van, és évente 2x ellenek)! Megszületnek azok a csóró cicák, azért hogy meghaljanak, és te istent játszhass hogy természetes szelekció! Gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!