Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Megtehetem ezt, ha nagyon muszáj?

Megtehetem ezt, ha nagyon muszáj?

Figyelt kérdés
Az anyamacska megszülte a kicsiket egy előre elkészített dobozba..most 10 naposak voltak és tegnap elvitte őket a padlásra a kanapé mögé,ahova nem tudunk bemászni utánuk.Jól szocializált,barátságos kiscicákat akarok,ezért fontolgatjuk,hogy elhúzzuk a kanapét és bezárjuk őket a házba az anyával együtt(aki kijárhat természetesen).Sok kismacska volt már nálunk,mind agresszív lett,mert az anyjuk csak 3 hónapos korukban hozta elő őket,nem lehetett megfogni őket,pedig az anyamacska nagyon kedves,barátságos.Elhozhatom onnan a kicsiket és bezárhatom őket az anyával? Vagy mit csináljak,hogy a kiscicák kedvesek legyenek?

2013. aug. 14. 15:25
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

Nem hiszem,hogy annyi rágcsálótok van,hogy az összes macskára szükség van,aki évente többször születik.És azt sem,hogy mind megmarad öreg koráig,mert ugyebár belefulladnátok a macskákba.A szaporulat is szaporodik pár hónap múlva.

Természetes szelekció vidéken=a macska fogyóeszköz,majd lesz a következő alomból.

Ha ennyire sok macska kell,miért nem fogadtok ideiglenesbe vagy örökbe IVARTALANÍTOTT cicákat állatvédőktől?Mi is keresünk épp háromnak helyet.

2013. aug. 14. 16:01
 12/39 A kérdező kommentje:
A két nőstény menhelyről van,azért nincsenek ivartalanítva,mert kell az utánpótlás.Például van,hogy akármennyire jól is vannak tartva,elcsavarognak..volt,hogy egy egész almot loptak el anyástól a kertből!MIND szeretve vannak,nem fogyóeszköz,a család részei.A születések ritkák,mert nem igazán van a környéken nemzőképes kandúr (ugye az öreg távol tartja őket,pedig őt már nem is érdeklik a nőstények,de nem tűr meg ott más kandúrt)A két nőstényt is azért hoztuk,mert a kandúr magányos volt egyedül.
2013. aug. 14. 16:09
 13/39 A kérdező kommentje:
Az utolsó nőstényt ellopták (szintén a kertből,nagyon sajnáltuk őt is,hiszen 4évig neveltük erre valaki csak úgy lenyúlta.)
2013. aug. 14. 16:10
 14/39 anonim válasza:
54%
Nem értem miért kell azonnal nekiugrani szegény kérdezőnek! Amint látjátok gonddal és szeretettel nevelgeti a kiscicáit. Hány olyan van aki nem ezt teszi!
2013. aug. 14. 16:15
 15/39 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem jó ötlet ha kiszeditek a kiscicának és addig míg nem lesznek nagyobbak a házban tartod őket.

Nekünk is születtek, és a miénket már automatikusan a szobámba hurcolta őket. Mikor szülhette őket kint volt, de reggelre már mind az ágy mellett volt.

Azért mert tudja, hogy utána előveszem a fekhelyét és bele teszem a piciket.

Így a miénk is velünk nő fel, és barátságosak lesznek.

2013. aug. 14. 16:22
 16/39 anonim ***** válasza:
60%
De mégis...Ha egyszer 14en voltak abból hogy lett 6? Azon túl, hogy a szomszédok elkapkodják őket.. Mégis mi az, hogy a gyengébb elpusztul? Na itt látszik mennyire viseltettek felelősséggel irántuk. Még hogy kell az utánpótlás.. Agyam eldobom. Mik ezek, gumikerekek, hogy kell belőlük az utánpótlás ?! Aki tisztességesen óvja a macskáit azoknál nem kell utánpótlás, nem tünedeznek el. Nincs annyi rágcsáló a városban, amire ennyi macska kéne. Nem az a logikus, hogy a macska ivartalanítva van, és vég elgyengülésben, esetleg gyógyíthatatlan betegségben pusztulnak el? Az meg, hogy kell utánpótlás. Nehogy már ti legyetek a falusi macska diszkont. Épp elég kölyök macska van falun. A gondolkodás móddal van a baj. Mutattál 3 egészséges macskát, remek! Ők a szerencsésebbek. Szörnyű...
2013. aug. 14. 16:25
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
Azért kell nekiugrani, mert lehet hogy jól tartja tartja őket, de minden megszületett ellopott elütött stb cica helyett fogadhatna örökbe menhelyről. Nem kell szaporítani a házimacskákat, tudod hány hal éhen az utcán? Nem lenne jó a már megszületetteket védeni mint még többet világra hozni?
2013. aug. 14. 16:28
 18/39 A kérdező kommentje:
Akkor most megmutatom a másik hármat,ha valakinek az a baja,hogy csak hármat mutattam: [link] [link] [link]
2013. aug. 14. 16:37
 19/39 A kérdező kommentje:
Bocsánat,ha valakit felzaklattam,viszon a kérdésemre eddig csak 3! válasz érkezett (olyan,ami nem a macskatartásomat bírálja) Nem győzöm hangsúlyozni..ezek a macskák szeretve vannak,rosszul esik ha eltűnnek,orvoshoz is járunk velük,nagymamám pulóvert kötött egyszer az egyikre,amelyik köhögött,húst esznek naponta 1 kilót és télen fűtött helyiségben vannak..nem az árokparton fáznak,éheznek,mint sok "vidéki" macska.
2013. aug. 14. 16:41
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én is elmondom mégegyszer hogy nem az a baj hogy rosszul tartod őket, mert valóban szépek. Hanem hogy szaporítasz. Ilyen nehéz ezt felfogni? De látom neked aztán lehet mondani... Tipikus vidéki beszűkült gondolkodás.
2013. aug. 14. 16:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!