Mi lehet a megoldás?
Pénteken kapunk egy kiscicát. Még csak 6-8 hetes, elég kicsi. Úgy döntöttünk bent fogjuk tartani addig, amíg meg nem erősödik egy picit, pár hétig itt lesz velünk. Van egy tacskónk is. Ő nem bántja a macskákat, sőt szereti is őket.
Viszont van a környékünkön sok nagyobb macska, akik bánthatják a kicsit.
Azt ne javasoljátok, hogy ne tartsunk macskát, mert már biztos, hogy tartani fogunk. De végig legyen benn nálunk? Nem fog össze-vissza karmolni mindent? Be lehet tanítani egy macskát?
Rendben. :)
Bár biztos nem örülnék neki, ha a ház szanaszét lenne tépkedve, mire hazamegyek.
Persze néha ki is engedném egy időre, hogy elvégezhesse a dolgát, játszhasson kicsit, de inkább szobacica lenne.
Ha ivartalantott kandúr: azért nem fogja más kandúr bántani, mert nem vetélytárs
ha ivartalantott nősténny: akkor meg minek nekik?
Szerintem nem kell elmondani, hogy azzal meg mi a baj, ha ivaros marad a cica.
A lakás szétszedéséről annyit, hogy olyan, mint a benti kutyák. Foglalkozni kell vele.
Ha megvan a napi adag játék, akkor nem fogja szétszedni a lakást, mert nem unatkozik. Ha meg olyat cisnál, aminek én nem örülök (mert rá veszélyes), akkor elteszem onnan van, rászólok, kis idővel rá pedig játszunk, hogy eltereljem a figyelmét.
Nekem szobacicám van, gondosan megválasztott helyről, szóval baj nincs vele. Az eddigi legdurvább mutatványa... ja bocs, nincs is neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!