Létezik bolha irtó, riasztó módszer, ami nem totál kamu?
Van egy 6 hónapos körüli fekete hosszú szőrű nőstény macskám. Százával nyüzsög benne a bolha. Kertes házba lakuk, vidéken nagyon sok féle állatot, haszonállatokat is. Azokat érdekes mód nem szereti. Már kétféle bolhanyakörvet vettem, illetve kétszer próbálkoztam ezzel a tarkóba cseppentős méregdrága "csodaszerrel". Semmi eredmény persze. Már azon is gondolkoztam hogy megpróbálom porszívóval, kiszedni a nagyját, de azt biztos nem hagyná.
Van valakinek valami ötlete, ami tényleg hatásos?
Arra nem gondoltál, hogy visszafertőződik?
Van a Frontline combo, az pont ilyenekre van. Mi a lakást bolhairtóztuk, a cicára pedig ilyet tettünk.
A bolhák csak vért szívni járnak a gazdaállatra, egyébként annak a kuckójában, fekhelyén ill. olyan helyeken élnek, ahol az állat gyakran megfordul. Ha visszajár ezekre a helyekre, vagy más állat is használja, akkor nem csoda, hogy állandóan vannak benne.
Nézz körül a lakásban, nehogy befészkeljék magukat a bolhák. (Ne, ne tiltsd ki a lakásból főleg ilyen melegben)
Frontline nem jó, csak a reklámja nagy. Az max olyan helyeken használ egy darabig, ahol nincs sok kullancs vagy bolha. :S
Nekünk állatorvos ismerős a praktic, exprot, advantix cseppeket ajánlotta kutyára is. Gondolom jó macskekokra is.
A második vagyok.
Igen, Valetta jól mondja, valóban kihagytam a mosást.
70 kilós új-foundlandinkra mindig ezt használjuk, ha neadjisten kerül bele (a kerítésnél haverkodik a szomszéd kutyájával, az meg általában bolhás).
A párom vett Frontline-t a németjuhászára, majdnem 4000 volt egy pici ampulla... Mondanom sem kell, totál hatástalan volt. Összvissz egy(!) darab döglött bolhát találtunk benne, az is valószínűleg csak szerencsétlen volt, és pont a nyakába kapott egy-két cseppet.
Nalunk a frontline csak ugy valt be, hogy felhigitottuk, es a higitott valtozattal spriceltuk be a macst, ugy, hogy tenyleg mindenhol elaztassa.
A sima "spricelj ra" dolog nem mukodott.
a lakasba, fekhelyere pedig neostomasol spriceles.
Mondjuk, frintline helyett inkabb effipro-t hasznalunk inkabb, olcsobb, es ugy tunik, hatekonyabb. Vagy legalabbis legalabb annyira jo.
Köszönöm a válaszokat!
Ezt a Neostomosan -t még megpróbálom, szerintem az ára is tűrhető a többhez képest. Nem lesz tőle valami baja ha lenyalja magáról? Mert tuti ez lesz az első dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!