Most hoztunk haza egy kiscicát. Hogyan tovább?
Nekem egy hete van egy 8 hónapos cicám. Ő is bezárva van még,de nem tudom hogyan szoktassam majd hozzá a kutyámhoz aki utálja a macskákat. Én is azt javasolnám,hogy még minimum pár napig legyen bezárva aztán kicsit kiengedheted és játssz vele egyfolytában és úgy szinte esélytelen,hogy gyorsan elszaladjon :) A macsekot szerintem tedd egy láda alá ahonnan nem tud kijönni és a kutya se bánthatja. a kutyát vezesd oda pórázon.
Jó cicázást!
A kiscicának, mint más fiatal állatoknak is, naponta többször kell adni enni. Én mindig annyiszor adok ahányszor éhes, nem ragaszkodom szigorú szabályokhoz, mint a kutyáimnál. És lehetőleg ne virslivel etesd hanem valami macskatáppal.
Általában a kiscicák barátságosak és nem szaladnak el, de ezt neked kell látnod, hogy milyen. Nekem még mindegyik kisicámat sikerült vissztartanom, meg aztán nem is futnak olyan gyorsan, hogy ne lehessen elkapni. Az első napokban egész nap vele szoktam lenni. Bent a házban, és többször kiviszem az udvarba nézelődni kézben, majd a földre is leteszem. Ha nem vagyok jelen akkor bezárom valahova. Végül fokozatosan egyre többet van a fejügyeletem nélkül, és hamar megszokja hol a helye. Amíg még kicsi, cuki és nem fejlődött ki benne az óvatosság, addig érdemes bezárni azért is, nehogy felkapja valaki. Nagy korukra rendes kinti-benti cica lesz belőlük mindig.
A kutyáimmal nem nagyon szoktam ismertetni, egyszerűen csak élik az életüket egymás mellett és megszokják egymást. De az én kutyáim ki vannak képezve, és állatszeretőek. Nem ajánlom, hogy kézben vidd a macskát a kutyához, mert a legtöbb kiscica ösztönösen menekül és fúj ha lát egy kutyát. Inkább úgy engedd oda, hogy a kiscicának legyen szabad mozgástere miközben a kutya nem tudja bántani. Nem is kell közvetlenül a kutyához vinni, egyszerűen hagyd, hogy észrevegye, hogy ő is ott él miközben körülnéz a kertben. Messziről is látni fogja és akkor nem ijed meg annyira. Bár ha a kutya bemérgesedik és pl ugatja vagy nekimegy a ketrecének akkor nem jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!