Miért mondják mindig a macskákra, hogy hűtlenek? És a nyuszikra, tengerimalacokra meg a harapós kutyákra miért nem?
Szerintem ez is pusztán a nevelés kérdése. Most van egy macskám, nagyon szeretjük a párommal, de már rengeteg kellemetlen helyzetbe hoztuk: ráléptünk a farkára, harcolunk vele, hogy gyógyszert adjunk be neki, lefogjuk a dokinál, nem engedjük, hogy a kedvenc játékával játsszon (ami veszélyes rá nézve), megfürdettük már, megszárítottuk, ha kakis lett a feneke, le kellett fogni és letörölni róla, leszidtuk, ha olyan helyre ment stb. Eltelik egy kis idő, és látom, hogy még mindig szeret. Sőt, megbízik bennem. Bárhova viszem a dobozában, ha én is ott vagyok, megnyugszik, képes előttem elvégezni a dolgát, mikor pedig kefélgetem a szőrét, ő nyalogat, soha meg nem harapott, karom nélkül játszik velem stb.
És azt nem értem, miért mondják a macskákra, hogy hűtlenek? Miért várják el tőlük azt az emberek, mint egy kutyától, holott a kutyák között is vannak sajnos neveletlen és elhanyagolt egyedek? Az ember azt a fajta hűséget várja el, ha megverem az állatomat, az még mindig szeressen? Vagy azt, hogy az állatnak csak ő legyen a leg-leg-leg?
Kedves első hozzászóló!
Nem tudom, leesett-e neked, de segítségül mondom, hogy az utolsó pár kérdést túlzásnak szántam. Mert ha olvasod a macskás részt az oldalon, sokan ez alapján kezdik ócsárolni a macskákat és nem értem, miért. Nekem teljesen pozitív a tapasztalaton velük.
A család kutyáját is szeretem, hűségesnek tartom, de nem ad többet, mint a macskám, ha figyelembe veszem a mentalitásbeli különbségeket.
Nekem az a rejtély, hogy mért akarják a kutyák hűségét ráhúzni a macskákra, vagy mégis, mit várnak akkor el?
Jézusom, mennyi idióta van ezen az oldalon. :D Hogy lehet egy macska bosszúálló? Miért állna már bosszút? Az egy dolog, hogy ha kegyetlen vagy vele, utána a közeledbe se megy, de ez minden, csak nem bosszúállás.
Hűtlen? Azért, mert nem olyan szolgalelkű, mint egy kutya? A macskámnál hűségesebb állatot el sem tudok képzelni. Mindig úgy alszik el, hogy a székemen fekszik, ha nem otthon alszom, ül a szobám ajtaja előtt és nyávog, és minden egyes alkalommal, amikor hazajövök, leül az ajtó elé, és nyávog nekem. Nem hinném amúgy, hogy őt bármivel el tudnád csábítani, mert rajtam kívül senkit nem tűr meg.
Kérdező, ne foglalkozz az ilyen idiótákkal. A legtöbbnek még életében nem volt macskája, bár ha ilyen a hozzáállása, jobb, ha nem is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!