A macskát kell oltani?
Persze, nekik is kell, itt egy cikk, talán ez segít, de mindenképpen konzultálj egy állatorvossal:
Figyelj, szerintem mindenkinek szíve-joga. Attól, hogy kinti cica, ugyan annyiba kerül, mint a bentinek.
Ezért most biztos le fognak pontozni a hatalmas állatvédők meg okoskodók, de:
Mielőtt nekem cicám lett, én az összes macskás ismerősömet körbe kérdeztem. Senkinek nincs beoltva a cicája, csak itt a közvetlen szomszédunknak, meg egy darab ismerősömnek. A legjobb barátnőmnek 4 macskája van, bent is vannak, kint is. Soha nem volt oltva egyik sem, és soha nem volt bajuk. A legutóbbi cica is azért halt meg náluk, mert már nagyon-nagyon öreg volt. Keresztanyáméknál is van 2 nagy kutya meg vagy 5 macska. Sose volt oltva egy cica sem, semmi bajuk.
Szóval szerintem a te dolgod, döntésed. Ha félsz, hogy baja lesz, akkor oltasd be. De nem fognak azért főbe lőni, mert ezt nem teszed meg.
Nálunk a kutya oltva van meg csippelve már régóta. A macska nem.
Na tessék, tudtam, hogy le leszek pontozva, de már megszoktam. Biztos másoknak annyi tömérdek pénzük van, de bocsi, én a szegényebb réteghez tartozok.
Amúgy én is aggódnék, hát csak az állatkád, de szerintem nem lesz gond. :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!