Tényleg értesz a macskákhoz? Akkor válaszolj légyszi!
Én inkább orvoshoz vinném el, mert ha ivartalanítva van, akkor nincs dominanciai harc!
Persze akkor is van egy sorrend...
Lehet alomprobléma, vese illetve húgyúti panaszok!
AZ alom minőségével is lehet baja (szilikonos, csomósodó)!
Ha ilyen gond van, akkor én is Feliway párologtatót ajánlom. Csodákra képes!
Meg kéne nézned egy Pokoli macskák részt, ami pont erről szól. Nem tudom eldönteni, hogy mi köze van az új ruháknak/dolgoknak a dominancia harchoz. Mert szerintem is az van benne... Csak ez olyan birtoklás is. Össze kéne barátkoztatni a cicákat, most már azt mondom mindegyiket össze lehet, mert annyi Pokoli macskákat láttam és abban olyan komoly bunyókat is, amik megszűntek. Ha a cica teljesen biztonságban érzi magát, akkor csak az alomba ürít, szóval ezt kéne nála elérni, hogy teljes legyen a komfortérzete.
Büntetéssel, dorgálással, és amiket írtál csak rontasz a helyzeten, ezek nem megoldások. Tudja és érti is, hogy nem tetszik nektek, amit csinál, de az ösztöne erősebb, akkor is, ha ivartalan, mert nem agy mosott lett...
Én hiába hordom a ruháimat, attól nem lesz gazdiszagú, mert két hete lakom itt, és bár érezhetően szeret és ragaszkodik, azért gazdi biztos nem vagyok a számára. egész életében ezt az almot kapta, de csak kb 3 éve kezdte el a sz összevissza pisilést, a verekedésekkel egy időben.szerintem egyébként mindkét cica sáros ebben, mindketten ellenszenvvel viseltetnek a másik iránt. sajnos arról nem dönthetek, h játsszák le és aztán legyen béke, ez csak a gazdi döntése lehet, aki érthető módon tart tőle, mert a másik macsek egy 18 éves aggastyán. abban lehet valami, h a pisilgetés nem csupán arroganciából, hanem bizonytalanságból is fakadhat, kirekesztettnek érezheti magát. Elvinni nem nagyon lenne hová, még próbaképpen sem. illetve csak úgy nem, az elaándékozás vmi jó helyre áldásos megoldás lenne, de hát eddig nem kapkodnak érte.
azt sejtettem, h a dorgálás és a haragszom rád nem a legjobb út, ezért is tettem fel a kérdést. nekem dunsztom sincs a macskákról, ezért is szerettem volna, ha valaki eligazít, h működnek és mit csináljak, h neki és nekem is a lehető legjobb legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!