Nagyon muszáj a cicáknak az oltás? Ha igen milyen oltás kell nekik mindenképp, és ezek menjibe kerülnek?
Én most vagyok túl egy olyan eseten, hogy megharapott egy idegen macska. Nem találtak oltási könyvet (pedig állítólag be volt oltva), jegyzőkönyv ment az ÁNTSZ-nek meg az állategészségügyiseknek, két hétre karanténba zárták a macskát. Én nem akartam ekkora hercehurcát, de el kellett mennem tetanuszra, mert kezdett csúnya lenni, és ez a hivatalos eljárás! Amúgy a veszettség elleni oltás, ha nem oltott állat harap meg, akkor 6 db injekció hasfalba, és nem veszélytelen. Ugyan ritka itt a veszettség, és régen is fordult elő, de ha mégis beüt a krach, jó ha tudod, hogy gyógyíthatatlan, nagyon sok a lappangási ideje, és szörnyű kínokkal jár, és 100%-ban halálos kimenetelű. Ha idegent harap meg, és ugyanúgy, ahogy nekem, el kell mennie tetanuszra, ezt a kálváriát ti is végig fogjátok járni, ha nincs oltási könyve! És nem lennél nyugodtabb, ha mondjuk téged harap meg, és tudod, hogy be van oltva? Szóval nem muszáj, de nagyon hasznos, főleg ha kijár a cica.
Az állatorvos megmondja, milyen oltást kell kapnia, az én cicám egy oltásban megkap mindent (vmi kombináltat kap), és kb. 3000ft évente. Vagy kevesebb. Remélem, neked is megér ennyit a saját biztonságotok és nyugalmatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!