Macskáknál van kötelező oltás?
Figyelt kérdés
Holnap visszük a talált cicámat állatorvoshoz. Van olyan oltás, amit kötelező beadni neki? (szobacica)Milyen oltások vannak és mennyibe kerülnek? Szobacicát érdemes bármi ellen is beoltani?2011. aug. 28. 10:58
1/7 anonim válasza:
Nincs kötelező, mint a kutyáknál.
Nekem két szobacicám van, nem lettek beoltva kiskorukban, csak felnőttként.
Ha szobacica, akkor kicsi az esélye, hogy elkapjon vmit, de nem lehetetlen, pl. a cipődön is be tudod vinni a bacikat a lakásba.
Asszem kb. 7-8 ezer az oltás. Ha nem okoz anyagi gondot, azért oltasd be a biztonság kedvéért. De amúgy kicsi az esélye, hogy elkapjon vmit.
2/7 anonim válasza:
Találat cicát azért érdemes lenne beoltatni veszettség ellen.
3/7 anonim válasza:
Sajnos még a veszettség elleni oltás sem kötelező a macskáknak. Sokkal inkább kóborolnak, mint a kutyák, nagyobb a fertőződés veszély!
4/7 anonim válasza:
macskaparvo és nátha ellen, mert ezeket a cipődön is hazaviheted. veszettség ellen lehet, bár kicsi az esélye hogy a lakásban másik veszett állattal találkozzon.
5/7 anonim válasza:
Nekem megvol fázva és kapott 4 v 5 szurit 3000 ért. 4 hós cica
6/7 anonim válasza:
Kötelező nincs, csak ajánlott.
Nekem a dokim azt mondta, ha szobamacska nem fontos beoltatni, így az enyém nem is lett beoltva.
7/7 anonim válasza:
Utolsónak: az enyém is csak lakásmacska, két hete mégis macskanáthás lett. Vsz. a cipőnkön hoztuk be. Két injekcióval rendbejött, mert egyébként oltva volt. A doki mondta, hogy mikor voltunk, aznap mét két szintén lakásmacskát vittek ugyanazzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!