Miért fél a kutyám a macskánktól?
Nálam van 1 kutya, és most épp 9 macska. Akik akkor születtek, mikor már itt volt a kutty és vele együtt nőttek fel (4 db), azok egyáltalán nem fújnak rá. Akik akkor ismerték meg, mikor már olyan fél évesek voltak (3 kandur), azoknak félévig tartott megbékélni vele.
Az anyamacska viszont csak most, kb egy év alatt fogadta el. Ami azt jelenti, hogy nem megy azonnal neki, ha mondjuk 1 méteren belül van, már el tudnak üldögélni egymás mellett. És nem félős kutya, de ez a macska jópárszor nekiment, úh a kutyám megtanulta, mi a rend.
Sztem valami ilyenről lehet szó nálatok is. Lehet, hogy mikor nem láttad, komolyabban megkarmolta pl. Ezt a kutyák megjegyzik. És nem biztos, h fél, lehet h inkább csak óvatos. A macska nagyon durva tud lenni és nagyon veszélyes, ha elereszti magát. Ez hogy a kutya alapból felzabálja a macskát, ez egy téves kép. A macska, ha a kutya hülye, egy pillanat alatt ki tudja kapni pl a szemét.
Én, amíg ellenséges volt a hangulat, igyekeztem távoltartani őket egymástól pont ezért. De egy idő után össze fognak békülni, ez biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!