Kutyám megfogta a szomszédunk kismacskáját és kivégezte, kéne hogy emiatt legyen lelkiismeret furdalásom?
Szerintem mond meg a szomszédnak, hogy megtaláltátok a macskát a kertbe. Nem kell, hogy lelkiismeret furdalásod legyen, te nem tehetsz arról, hogy a kutyátok megfogta.
Máskor is meg fogja majd, ha a macska illegeti-billegeti magát előtte. Tudom milyen idegesítőek, nálunk is ezt csinálják, én nem dicsérem meg a kutyát, de nem is szidom le. Valamelyik macsekkal jól kijön, de amelyiket nem bírja, annak elkapja a grabancát.
Amúgy a szomszéd is felelőtlen, ha hagyja a macskáját összevissza mászkálni :-)
Nem tudom, merrefelé laktok, de ha erdő közelében, akkor a macskák (szakértők véleménye szerint) pont a kóbor természetük miatt nagyobb kockázattal kaphatják meg a veszettséget vadaktól, ezáltal könnyebben válhatnak hordozókká, ha a gazdi nem figyel erre oda.
A macskákat nem lehet megkötni, sőt a kerítés sem okoz nekik akadályt.
Vonatkoztassunk el egy kicsit a macskától.
Te mit szólnál ahoz ha pl. a még picike kutyid a frankó kerítés ellenére valahogy átmenne a szomszédba és az ottani nagy kutyi kinyírná??
Tetszene ha utána megdícsérné a szomszéd a kutyáját?
A szomszéd kutyája elintézte a környékbeli süniket. Nem lehet mindent ráhagyni a kutyákra. A kutya olyan amilyen a gazdája, mert ő neveli és tanítja.
Igen kéne legyen lelkiismeretfurdalásod. És előre mondom: három kutyám van. De szeretem a macskámat is. Ugyanúgy. A macska egy szabad állat, neki nem a kerítés jelenti az határt. Azon kívül ez egy kiscica volt. Gondolom a te kutyád már zseninek született. Úgy bújt ki az anyjából, hogy ül, feküdt, apportírozott, házatt őrzött, szobatiszta volt, nem ment ki a kapun, nem kakilt rossz helyre. Mert szerintem nem...
Érdekes módon én még sosem tapasztaltam, hogy a macskák azért jönnek át hogy direkt ide kakiljanak. Azért jönnek mert olyan kedvük van... Ők eltemetik az ürüléket, ellenben a tökéletes kutyáddal, a gyereked meg akár a saját sz*rában is tud tapicskolni ha olyan kedve van (legtöbb gyerek megtette kiskorában). És a kutyád is lehet hirtelen rosszul és nem hinném hogy olyan tökéletes, hogy akkor elszalad a wc-re, kijön aminek ki kell, lehúzza és fogat mos! Nem! Majd ha rosszul lesz akkor ő is szépen odahány a szőnyegedre vagy a gyereked játékára aztán meg nyalogatja a kezed.
Nálunk mindig átjárkáltak a macskák, sehol sem hallottam még hogy ne így lenne. De ennek ellenére sosem nyúltam még a kakijukba kiskoromban pesig még homokozóm is volt fedél nélkül. Érdekes módon mind a négyen felnőttünk a testvéreimmel és ellentétben a többi (állatoktól hermetikusan elzárt) gyerekkel kb a születésünkkor találkoztunk utoljára orvossal. A kutya is ugyanúgy megfertőzheti bármivel.
Nem kellett volna megdicsérned, neveld le erről, mert egyszer megunják a szomszédok jogosan és a kutyádnak kampec és utána majd még neked áll feljebb. Vagy majd széttépi egy nagyobb kutya, mert oda merészelt menni hozzá. De a valaki által említett példa, hogy mit szólnál ha a gyerekd fejét verné szét a másik mert átmegy is nagyon szemléletes. A macskát ölés nélkül is el lehet kergetni. Amúgy meg úgyis át fog jönni egy- kettő mindig mert a kutyád nem veszi észre mind.
bas*ki álljunk már meg egy pillanatra "miért jár át a macska" ?!?! a macska egy járkálós állat, ilyen a természete, ezt el kell fogadni, ha a kutya véletlenül elkapja, hát elkapja, ha nem akkor nem, de ne várjátok már el a macskától, hogy NE járkáljon!
tanítsa meg a kutyáját hogy csak a kóbor macskákra ugorjon rá? kedves hozzászóló te is jócskán túbecsülöd egy kutya képességeit, hiszen ránézésre még egy ember se tudná egy macskáról megmondani, hogy kóbor, vagy a szembeszomszédé, minden előzetes ismerettség nélkül.
vagy bemutatnád a kutyának az összes környékbeli macskát, tanulja meg a nevüket, meg a gazdák nevét is, és ha esetleg betéved a kertbe, akkor küldje haza?:D:D
és igen, nem a kutyával van a gond (legalábbis még), hanem a gazdával. aki agresszióra neveli, megdícséri a kutyát, az ne csodálkozzon, ha ellenérzést szül a viselkedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!