Volt 5 cicám,de tegnapelőtt egyikük sajnos meghalt:\'( Mint kiderült, megmérgezték, valami nagyon erős méreggel,ami nagyon gyorsan hat.
Ma beszéltem a szomszéddal, és eddig 4kutya és 4cica halt meg az utcában, úgy mint a miénk.
A 4 cicám és a két kutyám hogyan védhetném meg? Éjszakára bezártam a kutyákat,de a cicák kijárósak, és a szüleim nem engedik,hogy egész nap bentlegyenek, és nem is bírnák a cicák,nincsenek hozzászokva... Akkor mennek ki amikor akarnak. Mit tehetnék?
2009. szept. 30. 20:27
1/6 anonim válasza:
vidéki utcai macskákat sehogy sajnos.
Ha egyszer házam vagy akármim lesz, ezért nem lesz soha utcai macskám, mert a szerencsén múlik az életük. autó üti el, valami vidéki paraszt abberált állat agyonkínozza, összeverekedik más macskákkal, megmérgezik ,lelövik és még sorolhatnám.
Van egy macsekom itt a lakásban, igaz, h uncsi egy élete van, de legalább biztonságos és megkap mindent.
tudom ezzel nem segítettem komolyabban, de a válasz mint mondtam, hogy nem nagyon tudsz mit tenni.
2009. szept. 30. 20:31
2/6 bibi05 válasza:
Vagy bezárod a 4 cicát is vagy sehogy, de sajnos nappal is megmérgezhetik őket, gondolom akkor lakásban vannak. Nem tudsz igazából mit tenni, csak ha bezárod őket, azt esetleg úgy tudnád megoldani, hogy sétáltatod őket pórzon, máshogy nem akkor mozognak is meg veled vannak. Lehet hülyeséget írtam, de próbálok segíteni, tényleg nem tudom. Nagyon sajnálom a cicád.
2009. szept. 30. 20:36
3/6 anonim válasza:
Egyetlen megoldás, ha bezárnád.
2009. szept. 30. 20:36
4/6 anonim válasza:
Kérdezzétek végig az utcában az embereket, hogy tud-e valaki valamiről, mert sokszor nem szándékos macska/kutya-öldöklés áll mögötte, és akkor le tudjátok állítani. Mi néhány éve jártunk így, pár nap különbséggel két cicánk is mérgezéses tünetekkel meghalt, és kiderült, hogy egy néni az utcában a padlásán elszaporodott egereknek tett ki egérmérget, a macskák meg a mérgezett egeret ették meg. Mikor megmondtuk neki, hogy a cicáink estek áldozatul, többé nem tett ilyet.
2009. szept. 30. 21:39
5/6 anonim válasza:
Valóban kérdezősködjetek a környéken, hátha, és ez a jobbik eset, csak véletlen történt. Bár 4 kutya, 4 cica... kicsit sok már a véletlenhez. De hátha esetleg valaki elszólja magát hogy ki tehette. Akkor el lehet vele beszélgetni, fel lehet jelenteni ha úgy alakul, vagy meg lehet keresni állatvédő szervezeteket aztán ők lehet többet tudnak segíteni, mint mi, vagy akár a helyi jegyző.
2009. szept. 30. 21:45
6/6 A kérdező kommentje:
Van egy tippem, hogy ki lehetett...köztudottan utalája az állatokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!