Hogyan védhetném meg a kutyámat a kullancsoktól?
Mindenképp cseppek. A Frontline annyira nem hatásos. Inkább Advantix, vagy én most Duowin-t vettem, állatorvos ajánlotta. Ha nagyon tutira akarsz menni, akkor még Kiltix nyakörv mellé, én így használom.
Az ősszel csak Kiltix nyakörve volt, de nem volt benne úgy sem kullancs soha.
Ma ezerféle szer van forgalomban. Szinte mindenkinek más jön be.
Számít, hol laksz, a kutyád maga, jártok-e túrázni? Kezdj el egy félét használni. Persze, a kutyát is ellenőrizni kell mindig, hogy van-e benne? Ha úgy érzed, az a szer nem véd, próbálkozz mással. Sajnos, magadnak kell megtalálni a kutyádra működő védelmet.
Első, kullancs ellen nincs oltás. Az oltás a kullancs által terjesztett fertőzések ellen ad -elvileg- védelmet, de én nem egy olyannal találkoztam, hogy Lyme-kór elleni oltás mellett is megfertőzte a kullancs. Ugyanez vonatkozik a babéziára.
Sajnos évről évre mutálódnak a fertőzések, és az oltás nem védi ki mindet, viszont a májat eléggé károsítja:(
Szóval elővigyázatosság...spot-on, nyakörv, esetleg ultrahangos riasztó, bár én abban nem bízok. Á
ltalában spot-on és nyakörv kombót használunk, mert a kutyámat imádják a kullancsok:(
Több kutyás ismerősnek (ráadásul olyannak aki Zalában lakik ahol a legtöbb és a legfertőzöttebb területek vannak kullancsügyileg) bejött a B-vitamin komplex adása a kutyának. Napi 1 kapszula. Most mi is elkezdtük. + én Scalibort vagy Biospotix-et teszek rájuk.
Illetve nagyobb túrák előtt befújom őket ilyennel:
Insecticide 2000-rel.
Eddig bevált. Lekopogom. Tavaly 3 kullancs volt a két kutyában összesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!