5 hetesen már elhozhatom a kiscicát?
Én is megvárnám a 12. hetet. Nekem 2 cicám van és mindkettőt ilyen korban hoztam el. Ha jó helyen van a cica és csak a te türelmetlenséged miatt hoznád most, akkor gondold meg... ha jobb helyen lesz nálad, akkor meg oké. Amúgy meg elhiheted, hogy még 12 hetesen is bőven pici és még sokáig ilyen kis idétlen is marad. Én már alig várom, hogy kicsit nagyobb legyen (nemsokára 16 hetes), mert nehezen viselem, hogy éjszaka ezerszer felébreszt, mert neki akkor (is) van kedve játszani a kis éles karmaival meg fogaival plusz van egy fura szokása, hogy nyalogatja az arcot, szájat, szemet, annyira nem élvezem. Nem tudom egy ilyen kicsi cicát hogyan lehet nevelni, én inkább csak tűröm a hülyeségeit, mert a másik cicám is dettó ilyen volt (kivéve a nyalogatást), a távirányítón még a fognyomai is ott vannak, ha elfelejtettem volna ezt a korszakot. Aztán most meg szerintem egy nagyon okos, imádni való cica lett.
Nem az a fő szempont, hogy már tudjon enni. Azért jó neki az anyja meg a tesói mellett lennie, mert lelkileg kiegyensúlyozottabb cica lesz, legalábbis nagyobb rá az esély, mintha 5 hetesen elhoznád, igaz ezt csak olvastam, de én elhiszem. Az ilyen cicák szokták később a takarót vagy a gazdit szopizni, akiknek ez gyerekkorában elmaradt. Mindenesetre ha a 12 hetet nem is várod ki azért még legalább addig hagyd, amíg szopik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!