Elfogadná-e vagy összebarátkozna az 1 éves nőstény cicám az új befogadott kiscicát?
Milyen nemű cicát érdemes tartani 2 macska egy házban?A cicánk nőstény de nincs ivartalanítva fogamzásgátlót szed.
Lány cica mellé lány cicát vagy kandúrt?
És mikortól érdemes összerakni őket?Akkor érdemes beoltatni leukózis ellen az egy éves cicámat?NEhogy megfertőzze a kicsi.
Én is arra gondoltam a lány cicámat már nem akarom ivartalanítani mert rossz tapasztalatok értek ezen téren.:(
Ezért jobb lenne a kandur kiscica.
Lány cica mellé akár kandúr, akár nőstény cica hozható, idő kérdése, és úgyis összebarátkoznak nemtől függetlenül. Az elgondolkodtató inkább az, hogy melyiket akarjuk ivartalanítani. Hogyha a már meglévő lánycicát nem, akkor a kandúrt mindenképpen szükséges, ha rá esik a választás. Ebben az esetben figyelni kell arra, hogy a kandúr ivartalanítás után is képes még néhány hétig megtermékenyíteni a nőstényt, amíg ki nem ürül a szervezetéből. Ha viszont társnak nőstényt választotok, akkor a vemhesség ugyan kizárható, csak a cicáknak kell megküzdeniük a 3-4 hetente fellépő hormontúltengésüktől, amitől tüzelnek, kéjesen fetrengenek, nyarvognak, ez őket is megviseli, s a gazdát is legtöbb esetben. Fogamzásgátlót nem célszerű hosszú távon alkalmazni, mert nem egészséges a cicáknak, azonkívül hosszú távon a fogamzásgátló finanszírozása sokkal költségesebb, mint az egyszeri ivartalanítás, amivel hosszabb élettartamra számíthat a cicus és számos betegséget elkerül.
Az állat ivartalanítva nem érzi magát csökken értékűnek, nem fosztjuk meg semmiféle örömtől - ugyanis sem a párosodáshoz, sem az anyasághoz nem fűződnek érzelmek, számukra fizikailag is inkább fájdalmas élmények ezek. Ők állatok, nem emberek, bármennyire is szeretjük őket emberi érzelmekkel felruházni. Számukra a párosodás, a szaporodás egy ösztön, ami semmiképpen sem keverendő össze az igazi "szerelemmel".
Tudom nőstény macskám van.Azért nem ivartalaníttattam mert az előző elpusztult ivartalanítás után és féltem őt!
Azt is tudom és csak 2 évig szedi a fogamzásgátlót utána szünetet kell tartani.
Értem.A kandúr macskát könnyebb ivartalanítani és mikortól lehet mennyi idősen?kölyökkorában lehet már?Majd utána kérdezek ha befogadom a kicsit.
Én is attól félek hogy nem fog tetszeni neki az új jövevény.
ÉS megfog sértődni.Ő csak nekem doromból.A mamámnál születtek kiscicák de ő nem tud róluk gondoskodni.Az anyjuk hófehér és az egyik szeme kék a másik zöld.2 kiscica maradt meg az alomból a többi egyszerűen eltűnt...nem benti cicák.
szóval ha még 8 hetesen is meglesz akkor érdeme lenne hazavinni ha az anyjuk fél az embertől?Nem öl cica.Amúgy miért élnek tovább ha ivartalanítják a nöstény macskát?Nem tudom én félek nem szeretném elveszíteni a cicámat az ivartalanítás miatt.mostmár lehet mégsem fogadok be másikat mert nem szeretném ha probléma lenne.
Lehet, az elején duzzog picit, de össze lehet őket szokatni és utána már nagyon fogja szeretni.
Az nem baj, ha nem szelíd a kicsi, kis korban még könnyen barátkozik.
Miből tudom megállapítani hogy a kiscica egészséges?Nincs valami fertőző betegsége?
gondolom akkor érdemes lenne a nagy cicánkat beoltatni leukózis elleni védőoltással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!