Ennyire nehéz örökbe fogadni kiscicát?
Angliában élünk, és szerettünk volna egy kiscicát. Nézegettük pár oldalon ahol tenyésztők árulják a kiscicákat. 20-ból 18 alkalommal csalás volt az egész.. Amikor meg végre igazi tenyésztőt találtunk az meg kisebb vagyont kért egy kiscicáért. Mi nem akarunk 300-500-1000 fontokat fizetni, így úgy döntöttünk hogy akkor marad az örökbe fogadás. Mi nem akarunk tenyésztők lenni csak egy kis családtagot szeretnénk.. Jó nekünk a házi cica is. De megint elakadtunk. Pár állat menhelyet felhívtunk, de kiderült nincs kölyök cicájuk. Tegnap volt kint az egyik önkéntes állatmenhelyes ügyintéző hogy megnézze hol élünk, milyen körülményt tudunk biztosítani a cicának, Elbeszélgettünk, kérdezett pár dolgot.
Pl: kisfiú vagy kislány cica kéne, mennyi idős legyen.. Milyen legyen..hosszú vagy rövid szőrű, fekete vagy tarka.. szinte mindenre rákérdezett.. Mi azt mondtuk hogy nekünk mindegy milyen a macska, csak ne legyen beteg és kölyök legyen.. Ez volt csak a kikötésünk.. Ma háromszor telefonáltak. Mind három alkalommal idős macskára akartak rábeszélni minket.. Én ezt nem értem.. Mondtuk hogy kölyköt szeretnénk.. Egész Wiltshire megyében nincs kölyök macska??? Miért ennyire bonyolult az örökbe fogadás?? Komolyan 1 hónapja keresünk, kutatunk, lassan kezdek elkeseredni..
Milyen oldalakon tudok még keresni örökbe fogadható cicákat?? Aki tud kérem adjon már linket..
(de csak angol linkeket)
Miért nem próbáltok meg itthonról örökbe fogadni?
Lehet h drasztikus,de létezik élő állat szállítás
Nem viccelek.. Tegnap voltak kint.. De nem is ez a gond, hanem az hogy nincs kölyök macska..csak 1-2--5-10 éves macskák...
Nem tudom az ismerősöd honnan hozott macskát előzetes megbeszélés nélkül, mert itt kint szinte mindenhol így megy már.. Mert tudni akarják hova kerül az állat..
Nem semmi a történeted. Viszont legalább egy példa arra, hogy a külföldieket sem kell isteníteni, ott sem működik minden simán.
Érdemben talán annyit tudnék írni, hogy egy 1 éves cicus sem lehet rossz választás, ha tényleg semmi más lehetőség nem fog adódni egy kölyökcica befogadására. Persze akkor a kölyökkort már nem élitek át vele, de egy 1 éves cica is fiatal még, kis kamaszka.
A másik, hogy ott nincsenek kisebb eldugott családi, kertes vagy inkább vidékies részlegek, ahol esetleg lennének kiscicák? Nem tudom elképzelni, hogy ott minden korrekten működik és ennyire tudják irányítani ezt a dolgot. Persze ettől még lehet. Talán az ilyen helyeken is körbe kéne nézni. Vagy ott hirdetést írni, hogy örökbe fogadnál egy kiscicát. Csak tippelgetek, de tényleg szörnyű, hogy nálunk még az aluljáróban is sokszor látok egy nőt, aki hordozóból ingyen adja a cicákat... itthon sokkal egyszerűbb, itt szinte utánad dobják szegény kicsiket. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!