Ennyire nehéz örökbe fogadni kiscicát?
Angliában élünk, és szerettünk volna egy kiscicát. Nézegettük pár oldalon ahol tenyésztők árulják a kiscicákat. 20-ból 18 alkalommal csalás volt az egész.. Amikor meg végre igazi tenyésztőt találtunk az meg kisebb vagyont kért egy kiscicáért. Mi nem akarunk 300-500-1000 fontokat fizetni, így úgy döntöttünk hogy akkor marad az örökbe fogadás. Mi nem akarunk tenyésztők lenni csak egy kis családtagot szeretnénk.. Jó nekünk a házi cica is. De megint elakadtunk. Pár állat menhelyet felhívtunk, de kiderült nincs kölyök cicájuk. Tegnap volt kint az egyik önkéntes állatmenhelyes ügyintéző hogy megnézze hol élünk, milyen körülményt tudunk biztosítani a cicának, Elbeszélgettünk, kérdezett pár dolgot.
Pl: kisfiú vagy kislány cica kéne, mennyi idős legyen.. Milyen legyen..hosszú vagy rövid szőrű, fekete vagy tarka.. szinte mindenre rákérdezett.. Mi azt mondtuk hogy nekünk mindegy milyen a macska, csak ne legyen beteg és kölyök legyen.. Ez volt csak a kikötésünk.. Ma háromszor telefonáltak. Mind három alkalommal idős macskára akartak rábeszélni minket.. Én ezt nem értem.. Mondtuk hogy kölyköt szeretnénk.. Egész Wiltshire megyében nincs kölyök macska??? Miért ennyire bonyolult az örökbe fogadás?? Komolyan 1 hónapja keresünk, kutatunk, lassan kezdek elkeseredni..
Milyen oldalakon tudok még keresni örökbe fogadható cicákat?? Aki tud kérem adjon már linket..
(de csak angol linkeket)
Igen, próbáltuk a gumtreen. Ott ért minket az első csalódás. Kinéztünk egy kiscicát, ahol azt írták hogy örökbe fogadható. Írtunk neki. Közölte hogy bár Wiltshire van megadva helyszínnek de a macska Norvégiában van. Adjuk meg az adatunkat és ő tud állatszállító céget akik olcsóbban elszállítaná nekünk a cicát. A párom meg is írta az illetőnek hogy köszönjük, de csalókkal nem foglalkozunk. (rengeteg ilyen oldal van ahol rengeteg kisállatot hirdetnek örökbe adásra, de a végén kiderül hogy egyik sem Angliában van hanem más országokban. A pasas visszaírt, hogy akkor mondjunk egy elfogadható árat amit még fizetnénk a szállásért és ő elintézi.. Nem foglalkoztunk vele. Sajnos nem az első ilyen amibe belebotlottunk..
Ha mégsem csalás akkor meg rögtön azt írja hogy vedd fel a kapcsolatot a RSPCA-val. Ez egy állatmenhely.. Velük már kapcsolatban vagyunk..
Lehet hogy vidéki kis falvakban vannak házaknál cica, de mégsem kopoghatunk be mindenhová, hogy van-e macskájuk..
Már arra gondoltunk hogy hazamegyünk pár napra kocsival és otthon szerzünk kölyök cicát. Majd a cicával együtt visszajövünk Angliába. Évek óta kocsival járunk haza, és eddig még sosem lettünk leellenőrizve. A gond inkább a kompnál lenne, mert amikor a hajón vagyunk, akkor senki nem tartózkodhat a kocsiban, csak az állatok.. Fogalmunk sincs hogy a macskahordozóban el lenne olyan 2 órát egyedül a macska..
Ja.. gondolom már mindenki kapott olyan emailt amiben egy milliomos emberke megírja hogy a szüleit meggyilkolták és a hatalmas vagyonát szeretné megszerezni de ehhez mások segítségére szorul, Elmondja hogy ha megadod a banki adataidat hogy a számládra mehessen több millió dollár akkor annak a 10%-a tied lesz. Majd csatolnak egy nyomtatvány amit ki kéne tölteni.(adatok, cím, stb..
Na hasonló nyomtatványt küldtek el , hogy töltsük ki, és szállítják a a cicát.. Mi ez ha nem csalás??(egyébként jelentettük )
Itthon biztosan nem mennek ki házhoz a menhelyről, legalábbis hozzám nem jöttek. Választottam egy macskát, felvették az adataimat, akkor kiderült, hogy csak 1 hét múlva leszek 18. Gondoltuk, hogy majd a barátnőmet beírjuk a gazdinak addig. De azt mondták az ott dolgozók, hogy nyugodtan vigyem el, nem számít az az egy hét. Persze az állandó lakcímemet adtam meg (ahol már senki sem lakik), de albérletbe vittem a cicát. Azóta se volt kint senki, ennek már 4 éve. Persze a cica imád nálam lakni! :)
Sokan utaznak kutyával/cicával, állatorvossal kell megbeszélned, hogy hogyan bírja ki az állat az utat. Egyszer láttam Spanyolországban a reptéren, hogy egy néni hordozóban hozta a kutyáját, el volt valamivel kábítva. Lehet, hogy magyarországi menhelyről kellene választanod és autóval hazavinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!