Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macska milyen illatokat utál?

A macska milyen illatokat utál?

Figyelt kérdés
Állandóan megrágja a szobanövényeket - amik nem mellesleg drágák és mérezők - így gondoltam, valamilyen olajjal bekenem őket, de egyszerűen semelyik sem hat. A narancsolajtól egyáltalán nem fél, levendulától szintén nem, eukaliptuszt meg se érzi. Egyedül a körömlakklemosó amit nem szeret, de azzal én se szívesen kenegetném a növényeket. Egyéb ötlet?

2013. ápr. 28. 09:56
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Én is hasonló helyzetben vagyok a cicámmal, a narancsolaj meg se kottyan neki. Esetleg próbáld meg még borssal, esetleg borsmentával. Én a szobanövények rágcsálását csak azzal tudtam kivédeni, hogy az összeset olyan magasra raktam, hogy ne érje el :). Nálunk többnyire a pultra ugrálással voltak gondok, és erről semmilyen illatú/szagú szerrel nem tudtam leszoktatni. Egy valami vált be többé-kevésbé: a Brise-nek vannak mozgásérzékelős illatosítói, ha annak a közelébe ment, fújt egyet az illatosító, na ez nem igazán tetszett a kisasszonynak.
2013. ápr. 28. 10:09
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Én paprikaspray-vel szoktam befújni.
2013. ápr. 28. 10:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag ha ilyenkor vesznek nekik "cicafüvet" és beteszik a tálkával, akkor azt fogja eszegetni és hagyja a növényeket... De szerintem nem sokat használna, mert valószínűleg unaloműzés vagy játék céljából rágja a növényt.

Másrészről nekem kinti macskáim vannak, mégis akkora pusztítást végeztek most a tulipánoknál (totál lerágták az egészet, azt hittem valami HATALMAS csigainvázió van, aztán láttam, hogy a macskák)...

Én is valami csípős anyaggal próbálkoznék, amit ha megnyal csípi a száját. Nem kellemes, de idővel rájön, hogy fel kell hagynia a rágcsálással.

Olajokból valami nagyon mentolos ami állítólag a leggyakrabban beválik, de nem tudom, mert nekem a múltkor büszkén lopkodták a cicák a mentolos cukrokat... :D

Körömlakklemosót ne használj, mert tönkreteszi a növényt és a tüdődet, irritálja a szemedet és a nyálkahártyát is.

2013. ápr. 28. 10:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is a paprikaspray-vel oldom meg, csak amikor fújod vigyázz, hogy ne lélegezd be és a szemedbe se menjen. Amit még utál a macska az a borsmenta (más fajta menta nem jó, mert azokat szokták szeretni) az enyém a citrom szagától is messze menekül, de szerintem az csak nyers állapotban hatásos, az illóolajnak nincs olyan fanyar szaga.
2013. ápr. 28. 10:34
 5/7 anonim ***** válasza:
65%
A citrus illatokat nagoyn utálják. Lehet kapni macskatávoltartó-sprayt párszáz ft-ért, a növényekre ártalmatlan, fújhatod rá mint egy deót. A macska utálja, a közelébe sem fog menni, legalábbis nálunk bevált.
2013. ápr. 28. 13:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Citromlé,ecet,vagy pedig az előző említette a macska távoltartó spray-t.Mi az ajtóra sprayztünk belőle,hogy a kandúrok ne jelölgessék,de bevált.
2013. ápr. 28. 19:24
 7/7 blackcats ***** válasza:
Savas illatokat nem szeretik (citrom, ecet, stb.) de a sósavat meg NE próbáld az neked is árt. Illetve a macska távol tartó spry, de mindegyik más úgyhogy olvasd el a leírást rajta.
2013. ápr. 29. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!