Megzakkant a tüzelő macskánk, mi tévők legyünk?
ezek nem viselkedésbeli problémák!Ez ösztön,ez a biológiai órája.Viszont egy tüzelő nőstény tüzelésnél nem fúj :)
Ivartalanítás után nem fog tüzelni.
Bírom, hogy már megint az ivartalanítás a fő "probléma", holott szerintem egy macska akkor is viselkedhet így, ha már megtörtént a műtét. Attól még a macskasága megmarad, nem az agyát veszik ki!!!!! Nem egy vegetáló zombi lesz, aki azután, hogy megműtötték már érzelemmentes és ösztönmentes lesz. Ettől függetlenül persze jó, ha ivartalanítva lesz, de ha azt olvastad, hogy ilyenkor berögzül ez a viselkedés, akkor várd meg míg lecseng. Szerintem már eleve be lesz rögzülve, ha ivarérés után történik a műtét, de tapasztalatom ebben nincs.
Lehet rosszul is tetted fel a kérdést, mert szerintem attól zakkant meg, hogy egy idegen kis szőrcsomó ott ugrál neki, nem hagyja nyugton, mikor eddig neki már kialakult kis nyugis, megszokott élete volt és most meg... Felborult minden, ami eddig stabil volt, gondolom nem is nyugodt, lehet nem is alszik annyit, szóval feszült, frusztrált lett és rajtatok (is) vezeti le. Gondolom egy magának való cica lehet, aki egyedül érzi jól magát, más állatoktól távol (de ez nem feltétel). Szerintem ez lehet, de aztán lehet a többiek jobban tudják...
Remélhetőleg ha a kiskutya felnő, már nem olyan kis ugri-bugri és mafla, ha "megkomolyodik", akkor már nyugodtabb lesz a viszony is köztük és talán addigra a macsek is megszokja őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!