A macskám teljesen megőrült, depressziós lenne?
Édesanyám (hozzá áll legközelebb) két hete elutazott külföldre, addig a szomszéd járt át etetni. Én más városban tanulok, ám most hazajöttem, és a macska teljesen meg van őrülve. Alig hajlandó enni, de minden percben bújna. Szőröz, nyálaz, húszszor lerakom egymás után, ugyanúgy visszajön, nem tudok tőle konkrétan semmit csinálni, a WC-ajtót is kinyitja, és az ölembe ugrik. Éjjel nem hagy aludni, ötpercenként felkelt, ha pedig nem, arra kelek, hogy a hátamon alszik. Kizárni nem tudom, mert ki tud nyitni minden ajtót, ha kulcsra zárom, akkor meg kapar, nyávog, dörömböl egész éjjel.
Az a legfurcsább, hogy 9 hónapos korában fogadtuk be egy másik családtól, akik eléggé elhanyagolták, napokra egyedül hagyták egy nagy tál száraztáppal, így általában kibírhatatlan, unszimpatikus, antiszociális dög. Régebben foltokban tépkedte a szőrét, kisebesítette magát.
Mi van vele? Mit tudnék vele csinálni, hogy egy kicsit, csak egy kicsit békénhagyjon? Az utobbi három napban alig aludtam, csak macskát babusgattam...
A macska nyalja a seggét, mit csináljon szerencsétlen, ha tiszta akar lenni. nah mind1.
Szal a macsek nem depressziós amúgy. Ha az lenne, akkor nem lenne aktív. Akkor csak feküdne egy helyben, nem enne rendesen, stb.
Most inkább szeretethiányos. Játsz vele picit, hátha kifárad tőle. Kergesd meg. Enyém olyan, hogy megkergetem, elfut, utána meg ők kergetne meg engem:)
Ó igen, ismerem a dolgot. Kb 1 éve egy vak vizsla tántorgott az utcánkban, senki nem törődött vele. Én befogadtam itthon, amíg meg nem találtam a gazdáját, rádió és hirdetések útján. Borzasztó állapotban volt, de kifizettük az orvosi kezeléseket neki. Sőt még az újságba is bekerültem a kutyával, amikor meglett a gazdája, méghozzá azért mert különleges eset volt, hogy vakon hogy tudott elkerülni a háztól.
Szóval nekem te ne mondd meg, hogy én rosszabb vagyok mindenkinél és utálom az állatokat. És legfőképp ne oszd az észt amíg nem kerültél ilyen helyzetbe. És most nehogy elkezd mondani hogy állatmenhelyet tartasz otthon néma hősként.
Azért írtam hogy ne szidjátok a kérdezőt, ezt elértem! Nem fogom senkinek bizonygatni hogy hogyan állok az állatokhoz miközben pont azok nem csinálnak semmit akiknek legnagyobb itt a szájuk, köztük neked is!
További szép napot!
Az én macskáim se hagynak aludni éjjel. Eleinte kizártam őket, és persze kapartak. Aztán egy ismerősömtől jött a zseniális ötlet: két ajtóval odébb kell őket zárni :)
Éjszakára bezárom őket a nappaliba, én meg bezárkózom a kisszobába. A két szoba között ott van a hosszú előszoba, úgyhogy ha kaparnának, akkor se hallanám.
Nagyon szeretem őket, de ha velük alszom, nem alszom. A kisebbik egész éjjel a hasamon ugrál, amit egy-két éjszaka még ki lehet bírni, de hosszú távon nem. Ráadásul alvászavarom van, még egyedül is csak keveset tudok aludni, mindenféle receptnélküli bogyókat is szedek, több-kevesebb eredménnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!