Másnak is ilyen sokba kerülnek a macskái?
3 cicám van, nagyon szeretem őket és megpróbálok nekik mindent megadni és ezért rengeteg szeretetet kapok tőlük viszont ezért úgy gondolom hogy megéri de azért ha összeszámolnám mennyi pénz ölünk beléjük anyummal hát pokoli sokat. Havi 30-40 ezer a kajájuk mondjuk a legjobbakat eszik/isszák a kis márkátlan kajára még ráse néznek arról meg nem is beszélve hogy a 30-40 ezer orvos nélkül jön össze... 4-5 hónaponta szoktuk vinni mind a 3at az orvoshoz és akkor az egy újabb 30 ezer kb.
Sajna elkényeztettem őket...
Szerintetek is túl sokba vannak? Nektek is ennyi? Vagy e körüli?
Akkor megyek orvoshoz, ha beteg vagyok, és nem tudom magamat kikezelni, vagy inkább ha igazolás kell a gyógyulás idejére.. A macskát akkor visszük, ha halálán van. Féreghajtót a munkahelyiek kapnak tőlem.
A gyerekek játszanak velük, és mindig egészségesek voltak.
Egyszer egy macska bőrbajt kapott, akkor pár száz forint volt a fürdető. A féreghajtó 300 ft.
Nagyon szereti a cicánk a 300ft/kg kimérős cicakekszet, meg a brokkolikrémlevest, én főztem. És a csirkeszárnyért megőrül, de nem sokat kap. Az otthoniak a csirkebelet, meg a zöldbableves maradékát, z itthoninak veszünk konzervet, mert nem főzök sokat. A 170 ft-os konzervet szereti, a 220 ft-osat nem. A 100 ft-osat megeszi. Van aközt is finom.
A munkahelyiek a legolcsóbb macskatáp mellé kapnak otthonról hozott maradékot! imádják!A száraz zsemlét kinézi a számból, de meg is eszi.
Én, ha ennyi pénzem lenne, összegyűjteném a húgomnak, s 18 éves korában nekiadnám. Vagy vennék egy lovat.Neki.
Szerintem ez pazarlás, és pazarolni akkor sem szép dolog, ha van miből. Ha nincs rá szükség , el kell tenni, és majd adódik hasznos cél, amire fordíthatod. 3 macskára ennyit költeni felesleges, és nem helyes. Mármint szerintem.
Még jó, hogy ilyen jól keresel.Mennyit költetek az emberekre? 300 000-et?
Én úgy gondolom hogy ha egy átlagos ember fizetését nézzük ami 60-100 ezer forint között van akkor sokat költök rá de én oylan családba születtem ahol tökéletes az anyagi háttér mindig megvolt mindenem és cicák között nőttem fel kb ezért szeretem annyira őket és kb az anyjuk vagyok néha úgy érzem beszélek hozzájuk szeretgetem fürdetem fésülöm őket mindent megkapnak tőlem és én nem sajnálom rájuk a pénzt és a családom sem szinte családtagnak vannak tekintve van külön székük, párnájuk takarójuk midnenek különböző színű tál mert egymáséból nem esznek főleg ha piszkos ugyan úgy mosogatok rájuk is mint a szüleimre és a hugomra egyszóval kb gyerekként kezelem őket.
Ezt a kérdést csak azért tettem fel mert kiváncsi vagoyk más hogy oldja meg akinek nincs megfelelő anyagi háttere vagy hogy ti sajnálnátok e ennyi pénz rájuk avagy sem.
Nalam nem a havi dolgok a dragak, hanem az orvos, eddig kb 200 ezer Ft-ot koltottem ra, sima mezei oltasok miatt, utlevel, chip... (Nem magyarorszagon lakunk)
Masfel kilo Purina one tapot eszik meg egy honapban, minden nap egy Whiskas konzervvel. Igy turheto.
Amit meg beleszamitok, az a Frontline, abbol is kap minden honapban egyet plusz 3 havonta feregtelenitem.
Kajalasban max 15 ezer Ft-ra jon ki. Szerintem a 30-40 sok, ezt valojaban te is tudod, azert tetted fel a kerdest.
Nem mondom, hogy adj nekik gagyi tapot, de nem fognak ehenpusztulni a Purina one-tol, ami nem eget rengetoen draga. Hidd el ra fognak nezni, ha nem lesz mas a tanyerjukban :)
ez rettentő sok, feléből bőven megélnek a legpazarabb kiállított macskák is.
Nekünk imádja a legolcsóbb kaját, abból havonta elfogy mondjuk 8 x 400 g az 1200.
száraz az egy hónapban 1000 ft kb, az akkor 2200.
Almunk van homok mert maradt több kiló az építkezésből, meg eljárkál máshova is, tehát az nem számít.
Orvoshoz egyelőre sokat vittük mert még kicsi és az oltásai miatt, az ivartalanítás egy hónap múlva lesz 10000.
Én mondjuk a másik véglet vagyok, de nagyon szépnek és kiegyensúlyozottnak találom. Persze mert az enyém. de ha gondolod nézd meg;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!