Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Másnak is ilyen sokba kerülnek...

Másnak is ilyen sokba kerülnek a macskái?

Figyelt kérdés

3 cicám van, nagyon szeretem őket és megpróbálok nekik mindent megadni és ezért rengeteg szeretetet kapok tőlük viszont ezért úgy gondolom hogy megéri de azért ha összeszámolnám mennyi pénz ölünk beléjük anyummal hát pokoli sokat. Havi 30-40 ezer a kajájuk mondjuk a legjobbakat eszik/isszák a kis márkátlan kajára még ráse néznek arról meg nem is beszélve hogy a 30-40 ezer orvos nélkül jön össze... 4-5 hónaponta szoktuk vinni mind a 3at az orvoshoz és akkor az egy újabb 30 ezer kb.

Sajna elkényeztettem őket...

Szerintetek is túl sokba vannak? Nektek is ennyi? Vagy e körüli?

2009. szept. 15. 22:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
74%

A mi macsekunk egy hónapban 1kg száraztápot eszik meg, mást el sem fogad! Ez a költségünk rá és persze az alom, no meg a cicaropi :)

Táp: max: 1500ft

Alom: max: 1500ft

Cicaropi: max: 1200Ft

Összesen: 4200ft/hó

Állatorvost most nem számolom!

2009. szept. 15. 22:55
 2/21 A kérdező kommentje:

Enyémeim rengeteget esznek meg mondjuk elég nagy termetűek is, nem ducik szép formásak :)

Kb 3an eszenek meg 2 hét alatt egy 5kgos tápot és ez csak 2hét így kb 10 kiló meg naponta 6 tasakosat vagyis ugye 2-2-2 + van fogmosós tápjuk meg külön cicatejet isznak.

Nekünk alomra nem kell költeni mert kertesházban lakunk.

2009. szept. 15. 23:00
 3/21 anonim ***** válasza:
74%
Előző vagyok! A mi cicánk 7 éves brit kandúr és 5-6kg!
2009. szept. 15. 23:09
 4/21 anonim ***** válasza:
31%

Az öreganyámnak egy forintjába se kerül, mert a kajájuk leveszöldség meg amit fognak maguknak

pl :egér, cserebogár...

A homokba xarnak, és állatorvost még nem láttak közelről.

2009. szept. 15. 23:11
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Hm... "A kis markatlan kajara ra sem neznek" "Havi 30-40 ezer a kajájuk".

Te most dicsekszel, vagy panaszkodsz?

Egyebbkent nem, enyemek raneznek a markatlanra (Nem tudnak olvasni). Bar en mar ipari kedvezmenyt kapok az allatorvosnal, olyan sokan vannak. :P

2009. szept. 15. 23:21
 6/21 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem le kellene venned a macskaköltséget a harmadára legalább, és többivel embereket , gyerekeket kellene támogatnod. Számomra nem tűnik helyesnek ennyit költeni macskákra, ha nem vagy tenyésztő, nem versenyezteted. Ennél máshol sokkal jobban hiányzik ez a pénz, és a macskáid, hidd el, ugyan ilyen boldogok lennének negyedéből. Csak a macskakellékgyártókat boldogítod.

A mi lakásmacskánk havi 500 + 3000 Ft, alom+kaja, ez is sok, mikor a lánynak meg alig jut rajzszénre, de ez is egy hobbi.

A munkahelyi macskák több embernek összesen 2000, anyukám macskái ingyenesek, ha a maradékokat nem vesszük. Mindegyik nagyon szép, kiegyensúlyozott boldog macska.

Minek hordod orvoshoz? Viszek én neked egészséges macskát ingyen!

Nekem ez a válaszom, jó vagy nem ,de mi így élünk.

Most is bejött az olcsó macskám, és szeret.

2009. szept. 16. 00:04
 7/21 A kérdező kommentje:

Azért viszem orvoshoz mert el kell vinni sztem ez így tiszta gondolom te is jársz bizonyos időnként orvoshoz szóval nekik is kell főleg hogy van egy kishugom aki mégcsak 4 éves és imádja őket és fontos hogy egészségesek legyenak a macskáim hogy közel engedhessem a húgomhoz. Tényleg szépek, egészségesek de a kaját hogy fosszam meg tőlük? Ha éhesek valamit enniük kell.

Amúgy nem dicskedésnek szánom csak kiváncsi vagyok más is áldoz e rájuk ennyit.

2009. szept. 16. 00:15
 8/21 anonim ***** válasza:
70%
Havi 8-10ezer/2 szobacica. Ebbe belefér a szilíciumos alom, a Purina táp, alutasakosból és konzervből pedig dm-eset kapnak.+egy kis jutalomfalat. Szerintem ennyi ami kell és elég is. A Shebat csak ünnepkor kapják. Szokás kérdése mi ízlik nekik. Nem azért eszik jobban mert drága,márkás. Fokozatosan kezd el keverni olcsóbbal a drága ételeket. Aztán lassan teljesen át fogsz tudni állni.
2009. szept. 16. 00:22
 9/21 anonim ***** válasza:
70%

Úristen.. Énis imádom a cicámat és mindent megadok neki de 400 ftos tápot és 500 ftos almot veszünk neki, csak száraztápot és tejet iszik mert válogatós nade ez teljesen megfelel neki..brr rengeteg amit ráköltessz.

Szerezz be olcsóbb tápot, tedd ki nekik azt. Egy ideig nem esznek belőle de ha már éhesek akkor rákényszerülnek arra, és megszokják. A cicatej is nagyon drága szerintem nem éri meg, rendes embernek való tejet is lehet nekik adni. Arról nem is beszélve hogy vizet is ihatnak.

2009. szept. 16. 00:27
 10/21 anonim ***** válasza:
40%
Nem lesz népszerű ez a válasz, de én már csak ilyen "rossz" ember vagyok. Csak az állatokat szeretem és azokat az embereket akik szeretik az állatokat. Havi 3500forintból(ha almot használ valaki) nem lehet etetni egy macskát. Ha ő megteheti hogy (a rosszabb anyagi helyzetében is) pl.20ezret költ rájuk akkor igenis tegye meg. Azzal hogy korog a macskája hasa egy embernek meg ad 500forintot... hát szerintem nem tesz jót.Az ember maga sorsa kovácsa, az állatok viszont az ő hanyagságuk miatt kerülnek gyakran nehéz helyzetbe. Annak a válaszolónak se adnék egy kiflire sem, aki macskái még nem láttak állatorvost. Nyilván gondját viseli annak a több 10-100-as létszámú szaporulatnak..
2009. szept. 16. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!