Mi lehet a baj azzal ha mezei whiskassal etetem a cicámat?
11:57
Légy szíves segíts: melyek azok a "prémium" konzervek, amik fele annyiba kerülnek, 15x hústartalommal, mint az átkozott Whiskas? Mert akkor én is olyat veszek.
Ezen én is nagyon sokat gondolkodtam. Mert konkrét példákat senki nem ír, mond, csak, hogy az szar és ahhoz képest drága, az tele van szarral, kevés a fehérje tartalom stb. Én ezt el is hiszem, már másképp is fogok etetni, de azért azt se felejtsük el, hogy sok macsek válogatós. És azért a prémium tápokat próbálgatni pár ezer forintért nem valami költségkímélő megoldás, ha megy a kukába, mert rá se néz a macska. Az is a baj azzal szerintem, hogy nem igazán árulják kutyás, macskás helyeken sem kimérve (vagyis én itt megkérdeztettem a környékünkön és még csak nem is hallottak olyanról, hogy Acana, Orijen), hogy az ember tudna venni mondjuk 10 dkg-ot kipróbálni, hogy egyáltalán szereti-e a cicája.
Nekem volt egy házi cicám, aki Whiskast is evett a többi reklámozott kaja mellett, 14 évesen pusztult el, el kellett szegénykét altatni (az orvosok sem tudták mi a baj, a lábával kezdődött, aztán folyamatosan leromlott az állapota, addig, amíg már nem volt mit tenni), de semmi problémája nem volt az étkezése miatt, jó súlyban volt, szép bundája volt, látott, hallott, rendesen pisilt, nem voltak fájdalmai és nem is látszott idősnek, egészséges volt. Szóval vagy jó genetikája volt, vagy nem annyira gáz az a kaja. Egy dolog ami talán zavaró, hogy kicsit büdi volt a szája. Lehet a prémium tápoktól nem az, nem tudom.
Aztán meg valamelyik újságban olvastam (tudom lehet kamu is, de akkor a prémium táposok is kamuzhatnak), hogy a Whiskas összetételét is szakemberek nézik és van külön egy olyan hely, ahol tele vannak cicákkal és a nekik mindenféle szempontból megfelelő tápokat állítják össze. Meg én hülye naiv bízom abban, hogy azért csak nem a nyerészkedő szemetek lepik el a világpiacot és ha nagy gáz lenne ezekkel a tápokkal, akkor lenne olyan, aki bevonatná a terméket, mert fogyasztásra alkalmatlan vagy alultápláltságot okoz.
Baja nem lesz. Mi az ár-tartalom arányt nézzük. A whiskas ízfokozòt tartalmaz, jò hogy az után nem eszi meg a normális ízűt. Nincs pénzem prémiumra, de mindig megnézem a hozzávalòkat. A lidl-ben kaphatò topixban 60 valamennyi a hús százaléka. 300 Ft/kg. Nagyon szeretik. Igaz, nem egy RC, de jobb a whiskasnál. Vettem olyat is ami sok húst tartalmaz, de nem szeretik. Pròbálgatni kell. A sarki boltban van olyan 300 Ft-os táp, ami 30% fehérjét tartalmaz.
Minek vegyek 1000 Ft-os whiskast, ha abba semmi nincs? Akkor inkább a lidl-ös topix. Egyszer ajándèkba kaptam whiskast, nem szerették. Inkább ettek topixot vagy maradékot. Nagyon szeretik a husi bőrét, csontokat. Fűszer nélkül semmi bajuk tőlük.
A legjobb amùgy az acana, orijen, royal cannin.
Konkrét
Húgyköves ivartalanított cica 3 évesen :(
sok kiadás és szenvedés a cicának
Konkrét
16 éves, ivartalanított kandúr, egészséges
Én is ezt sejtettem... és szerintem ezt nem lehet csak a kajára fogni. Emberben is van olyan, aki érzékeny erre, arra. Amelyik cica "ettől" lesz beteg, szerintem ez nem ettől lett beteg, hanem neki eleve speciális táplálék kell.
Én most már lassan kimerem jelenteni, hogyha a macskáknak nincsen semmilyen baja, érzékenysége, akkor a whiskassal és reklámozott társaival is élhet kiegyensúlyozott, hosszú életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!