Macskám csikorgató hangot ad. Mi lehet ez?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma reggel óta a macskám (kan) csikorgatós hangokat hallat ha eszik vagy ha tisztálkodik. Olyan mint amikor az ember az állkapcsát mozgatná jobbra balra vagy a fogát csikorgatná. Mitől vagy mi lehet ez?2013. márc. 3. 07:01
11/20 A kérdező kommentje:
No, voltunk az állatorvosnál. Megnézte a száját és azt mondta, hogy piros a torka meg a nyelvén van egy folt. Állítása szerint ez valami vírus, de nem tudja, hogy calici vagy herpesz. Kapott rá 2 injekciót. A második lázcsillapító volt. Nem tudja, hogy fog reagálni a gyógyszerre, de ha romlik az állapota akkor holnap azonnal találkozunk. :) De most úgy néz ki, hogy nem lesz erre szükség. Ugyanis ahogy hazaértünk egyből tisztálkodott és evett is jó sokat. Várom a holnap reggelt...
2013. márc. 5. 21:05
12/20 anonim válasza:
Szurkolok a cicának, remélem jobban lesz! :)
13/20 anonim válasza:
Én is remélem, hogy minden rendben lesz.
Köszönöm, hogy leírtad. Én tuti nem is gondoltam volna erre, hogy vírus.
14/20 A kérdező kommentje:
Jelentkezem ismét. Van változás. Még tegnap este arra lettem figyelmes, hogy párszor tüsszögött a macska. Ma reggelre már a másik is. :( Úgyhogy számomra egyértelmű, hogy a calici nátha támadta meg őket. A tünetek teljesen azonosak ( [link] Úgyhogy holnap már mindkettővel megyek az állatorvoshoz. De a pontos diagnózist majd ő állítja fel :)
2013. márc. 6. 16:30
16/20 Vicuska87 válasza:
Hát nagyon sajnálom őket, de hátha az orvos mást mond. Örülök hogy elviszed őket, ott majd megfelelően ellátják, és akkor rendbe jönnek!
17/20 anonim válasza:
Pfff...
Akkor most jöhetnek a szuri kúrák, de legalább gyógyítható.
Plusz pont a dokinak, hogy megemlítette ezt, mielőtt még láthatóbb és egyértelműbb jelei lettek volna.
Láttam a linkben, hogy oltással megelőzhető. A te cicáid voltak oltva?
Mióta itt olvasgatok elég parás lettem...
18/20 A kérdező kommentje:
Nem voltak oltva. De ezek után tuti évente megcsinálom mindkettőnél. :( Kicsit lelkiismeret furdalásom is van emiatt.
2013. márc. 6. 20:49
19/20 anonim válasza:
Ettől még jó gazdi vagy! Azt hittem oltás mellett... (csak ezért kérdeztem).
Mielőbbi gyógyulást! :)
20/20 A kérdező kommentje:
Tegnap este ismét voltunk az állatorvosnál. Elvittem a másikat is. Az orvos "megnyugtatott" hogy nem a calici náthát kapta el. Kérdezem akkor mit? Azt mondta, hogy "örüljek", hogy csak a herpeszt, mert a calici az sokkal csúnyább betegség. Gyorsan kapott mindkét macsek 3-3 szurit meg 6 napi tablettát. Az orvos szerint a kan már szépen gyógyul. Jövőhét kedden újra kontroll.
2013. márc. 8. 07:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!