Ha nyers hússal etetem a macskám és jobb minőségű konzervekkel, mit kapjon calcium kiegészitésként és mennyit?
Nyers húst úgy adj neki, hogy előtte néhány napra lefagyasztod. Disznót nem szabad, de pl csirkenyakat adhatsz neki, attól nem lesz baja.
Szerintem ne konzervet kapjon mellé, hanem valami jó minőségű száraz tápot, az nem jó ha mindig csak puhát szik. És így nem kell semmiféle calcium kiegészítés sem.
Ha esetleg azért akarsz neki csak puhát adni, mert már öreg és nem tud úgy rágni, akkor a száraz kaját felöntheted egy kis vízzel, vagy sótlan húslevessel.
Ja, akkor nem szóltam.
Akkor szerintem mindenképp kell valami plusz calcium forrás, de azt nem tudom, hogy mennyi. Ha itt nem kapsz okos választ, akkor kérdezd majd meg a dokit.
Még arra gondoltam, hogy kaphatna minden nap egy kis tálka laktóz mentes tejet. Attól nem lesz bajuk és nagyon szeretik. :)
A zöldbab és a borsó pl. tartalmaz kálciumot, ezeket keverhetsz is nyugodtan az ennivalóba neki, de úgy tudom csak párolva szabad adni a cicának.
Emellett pl. a sajtot-tejfölt nagyon szeretik, azokban rengeteg kalcium van.
Szia,
én még nem hallottam, hogy a marhahús nem jó-sőt!! De a változatosság amúgy is jobb!!
Amúgy: Ca 80mg/ testtömeg kg ajánlott- leginkább a BARF-osok összetört/finomra! tojáshéjat adnak;a táp 5-10% legyen csont!!
De foszfor,magnézium,natrium,kálium,vas,cink,jód....stb is kell.
Legfontosabb a taurin és nem mellékesen a vitaminok A,D E és a bék,biotin,folsav,pantoténsav...
én is váltogatom hol csirke hol marha és kap nedves kaját
köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!