Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért kódorognak el a macskák?...

Miért kódorognak el a macskák? Volt már olyan veletek, hogy eltűnt hosszabb időszakra, napokra hetekre esetleg hónapokra, és visszajött?

Figyelt kérdés
Nekem ma mesélte egy idősebb hölgy, hogy kiugrott a hetedikről a cicája, és hónapok után hazajött... Nem értem, hogy tudnak ezek haza találni, mit csinálnak addig.

2013. febr. 28. 00:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
6. vagyok: mint írtam, mi sokat kerestük úgy, hogy a környéken járkálva hangosan hívogattuk. Lehet, hogy az ismerős hang is segített.Ha esetleg családi házas részen laksz, a szomszédokat is kérd meg, figyeljék, hátha felbukkan.
2013. febr. 28. 13:33
 12/28 A kérdező kommentje:
Igen, természetesen én is szoktam hívogatni, bár olyan, mintha tűt keresnék a szénakazalban. Gazdagréten lakok, Budapesten, Budaörshöz és a Budai-hegyekhez nagyon közel. Rengeteg üres telek, elhagyatott ház van a környéken, simán bárhova bebújhat, a kerítéseket is direkt figyeltem, annyira nem zártak, hogy ne férne be rajtuk. És Ti is írtátok, hogy hatalmas távolságokat megtesznek, szóval nem is tudom, hogy egyáltalán a környéken maradt-e kedd óta. Mi egyébként egy panelházban lakunk, mert Gazdagrét gyakorlatilag egy lakótelep, ahol rengeteg a park, és nagyon sok zöldterület és kertes ház veszi körül. Mi az ötödiken lakunk, a hegyekhez közel. A ház bejáratától 2-3 méterre szökött el, de olyan sebességgel, mint a rakéta. Biztos, hogy megijedt valamitől, és amúgy is nagyon jó erőben volt, igazi kis ragadozó. Viszont tényleg reményt ad az, hogy
2013. febr. 28. 13:44
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

nagyon bölcsen leszavaztatok,csak mert eltűnt a cicám, de egy hétre rá vissza jött?:)

leírtam az én esetemet,a miért kell leszavazni?

kérdező, remélem előkerül:)

ja, és kertes házban had ne zarjam mar be szerencsetlen macskát... még panelban ez alap lenne, de így nem fogom megfosztani a szabadságától. és érdekes módon nagyszuleimnel is az évtizedek során sok macska volt-kinti. és a legtöbbjük min. 10 évet élt.

szval ha rendes környék,nincs nagy forgalmú út, nincsenek patkánymergezos szomszedok, vagy gyerekek akik magukhoz edesgetik mas cicajat...akkor nem tartom magam rossz gazdinak,csak mert nem zárom be a cicaimat...

2013. márc. 1. 00:55
 14/28 Valletta ***** válasza:

Nem értem miért lett az első pár hozzászóló leszavazva. A kijárós macska igenis körülnéz másol is, ahol kap enni, oda visszajár, teljesen mindegy, hogy a saját gazdája adja-e neki a kaját vagy a 10. szomszéd.

Ha az ötödiken laktok és nem kijárós a cicád, úgy nem sok esélyt látok arra, hogy hazamenjen, mert se a környéket nem ismeri, se haza nem talál (nem fog az ajtónál várni, az tuti), se a kinti zajos világhoz nincs hozzászokva. Azért sok sikert, plakátoljátok bőszen, ha esetleg fajtatiszta lenne, akkor írhattok ki rá némi jutalmat is.

2013. márc. 1. 14:35
 15/28 A kérdező kommentje:

Nem szavaztam le senkit, hiszen örülök a válaszolóknak, és szeretném, ha minél több ember megírná a saját tapasztalatát, esetleg ötleteit.

A plakátolást egyébként már elkezdtem, de sajnos lehet, hogy már nagyon messze jár. Most már elég sok emberrel beszéltem, és nagyon örültem, mert eddig egyetlen egy öreg néni volt elutasító, de megértem, hogy nem szeretne plakátot a kerítésre. Az a nehéz, hogy itt lakótelepi illetve társasházak vannak, és nem lehet mindenkihez bekopogtatni, hogy mi újság.

Jutalmat természetesen ígértem, mert nagyon fontos nekem, és hiányzik, szörnyű érzés látni a játékait, tálját.... Nem fajtiszta egyébként, egy egyszerű házi macska szülte, de nagyon szép cica, elfogultság nélkül mondhatom.

Fekete, vöröses barnában játszó puha, selymes félhosszú szőre van, mellkasán fehér folt, mint a tejkrém, négy fehér zokni, sűrű fehér bajusz és sűrű, fehér, hosszú szemöldök az ismertető jelei. Ezek mellett nagy lompos perzsacicás farka van, és füleiből is nagy fehér szőrök lógnak ki, olyan vadmacskás :)

Tényleg nagyon fáj a szívem érte, remélem, hogy valami csoda folytán mégis hazakerül.

2013. márc. 1. 17:24
 16/28 Valletta ***** válasza:
Akkor tedd fel facebookra, küldd el a közeli macskamentőknek a képét, figyeld az etetőnéniket, adj nekik fotót, hátha látják.
2013. márc. 1. 17:37
 17/28 anonim ***** válasza:
A facebookos ötlet nagyon jó!! Nagyon segítőkész emberek szoktak lenni az ilyen macskamentő oldalakon!
2013. márc. 2. 11:16
 18/28 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg jó, főleg azért, mert sajnos a plakátot volt ahol leszedték azóta, de voltak nagyon pozitív, jó tapasztalatok is.
2013. márc. 2. 11:20
 19/28 Kinga1995 ***** válasza:
34%
AZ enyém is szökött már el, de két hét múlva hazatalált,pedig jó forgalmas környéken élek (újbudai vagyok) és panelben :-D Persze, hogy lerágtam érte a körmöm :-S De okos állatok ezek, hazatalálnak, hacsak nem történik vele valami. De ha a 4-6-os nem végzett a macsekommal, akkor semmi Ügyes állatok ezek :-D
2013. márc. 2. 18:52
 20/28 A kérdező kommentje:
Kedves Kinga! Öröm volt hallani egy ilyen történetet is, remélem, hogy nálunk is meglesz :) És le volt fogyva, amikor hazajött? És ez hogy történt? Várt a házatok előtt, ott kódorgott az utcában?
2013. márc. 2. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!