Macskára olcsó és hatékony bolhaírtó?
Én még nem próbáltam, de sokszor olvastam már itt valami neostomosanról. Azzal talán a cicákat is meg lehet fürdetni (a kintieket is beviszed és egy a nap további részére és éjszakára bent hagyod még, mert olyankor megfázhatnak ha kiteszed őket). És fontos, hogy a lakást is kezelni kell, mert a bolhák már ott is elszaporodhattak! Gyakori porszívózás, kitérve a pici résekre, kimosni mindent egyszerre ágyneműt, szőnyegeket, függönyt stb. és úgy tudom ezzel a neostomosannal fel is lehet mosni (nem tudom, hogy ha csinálsz egy spriccelős flakonba vizes oldatot azzal be lehet-e fújni a kárpitozott bútorokat, nem tudom hatékony-e úgy is).
Úgy tudom ez a szer csak pár száz forint.
De valószínűleg védelmet nem nyújt, tehát a továbbiakban vagy nem engeded ki a bentieket (bár a bolha simán rád ugrik a kintiről te pedig beviszed és kezdődik elölről. Szóval a macskákat kezelni kellene, de lehet akkor elég már rájuk valami olcsó por is. De úgy tudom ez a neostomosanos fürdő nagyon hatásos, legalább most megoldódna ez a helyzet, és csökkenne a bolhák száma.
Ja és mindenképpen vásárolj a cicáknak féregtelenítőt (az is csak pár száz forint), mert a bolhák köztes gazdái egyes férgeknek/belső élősködőknek! Ráadásul így ti is összeszedhettek valami parazitát, ha megcsíp a bolha...
(Szerintem először a fürdőt és a lakást csináld, aztán add be nekik a féreghajtót pl. másnap.)
A legtöbb bolhanyakörv nem ér semmit, másrészről évente több száz macska pusztul el a nyakörv miatt, mert fennakadnak egy faágon, egy oszlopon vagy valahol, és megfulladnak. Én magam is több cicát mentettem már meg efféle haláltól, pedig (ismertem a gazdáikat) megfelelően helyezték fel a nyakörvet, se túl szoros, se túl laza nem volt...
Kinti macskára a nyakörv nem biztonságos!
A csepp (amit a tarkójukhoz kell cseppenteni) lenne a legjobb, mert akkor védve lennének, és akkor sem lenne baj, ha összebújnak más macskákkal.
Sajnos ez egy ilyen helyzet, valami nehézséget vállalni kell, ha valóban tenni akarsz valamit...
Sajnos az a tapasztalatom, hogy ami olcsó az nem jó. :(
Én Frontline Combo-t használok. Nálunk bevált. Tényleg meghaltak benne a bolhák fésülésnél lehetett látni.
"A másik olyan vén meg csúnya, azon nem segít már semmi..." Mi a fax? Hogy lehet ilyet írni egy szerencsétlen öreg cicáról??
Amúgy ami olcsó és mindenkire jut, az a bolhapor. De a helyüket, meg mindent amit érnek takarítani, mosni, porszívózni kell folyamatosan..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!