Szabad e ceruza lézerrel futtatni a cicát?
Persze, butaság...
Sajnos nem egy macskáról hallottam már, amelyik teljesen megőrült a lézerért. Mikor abbahagyták a játékot, órákig nyávogtak a folytatásért, nem játszottak semmi mással. Volt olyan, amelyik a lézer után pl. a csillogó CD lemezekre szokott rá, és egész nap szinte csak azt várta, hogy valaki elővegyen egyet, a nap többi részét teljesen leverten, szomorúan töltötte. Olyan kutyáról is tudok, akit szinte az őrületbe kergettek a lézerrel, és amelyik később az árnyékokat kezdte el kergetni. Nem tudom pontosan, hogy ilyen extrém viselkedés mitől alakulhat ki egyes állatokban, de szerintem köze van ahhoz, hogy a lézert soha, de soha nem tudja elkapni.
Nekem ugyan kutyám van, de él-hal érte :)
Cicákat nem ismerem, de én a kutyám esetében rákérdeztem a dologra egy kiképzőnél. Őket ugye a zsákmányösztön hajtja a pont kergetésénél, mivel soha nem tudja elkapni, így az ösztönét sem tudja kiélni, feszültség maradhat benne. Ettől függetlenül azt mondta a kiképző, hogy nyugodtan játszak vele, de a végén legyen vmi sikerélménye, váltsak át rongyra, labdára v bármi másra, amit el tud kapni és nem lesz gond :)
Én pici kora óta szoktam vele játszani lézerrel, nagyon hasonlóan csinálom Alexandrához, a végére sikerélményt társítok hozzá, átváltok valamire amit meg tud érinteni / szagolni / fogni. Szokott kapni jutalomfalatot is a végén, hogy a lézer eltűnése is valami pozitívval társuljon.
Így abszolút semmi gondja vele, nem kattan be tőle, viszont el tudom képzelni hogy van olyan cica amelyik esetleg igen, hála égnek az enyém nem ilyen. Ha bármilyen olyan jelet látnék rajta hogy keresi azután is hogy eltettem obszesszíven, akkor azonnal abbahagynám az ezzel való játékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!