Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Honnan és mennyiért tudnék...

Honnan és mennyiért tudnék Chausie macskát beszerezni? Milyen más erős, szívósabb macskák vannak?

Figyelt kérdés
Eddigi összes macskám elpusztul és nem természetes halálban, volt, amelyiket róka ölte meg, volt, amelyiket más állatok, szeretnék egy szívósabb macskát, amely nagyobb valószínűséggel él túl. A környékemen van egy elég erős és öreg kandúr, aki az összes eddigi kandúr macskám életét megkeserítette. Szeretnék olyan macskát, aki kellőképp erős, hogy nagy valószínűséggel a környék ura legyen, az alfahím. Ebben kérnék segítséget. Milyen típusú macska az, amely erősebb, nagyobb testű? A chausieról úgy tudom ilyen, de sehol nem találok semmi információt arra, hogy hol tudnék beszerezni és mennyiért..

2013. jan. 10. 01:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szóval a világon rengeteg nő meg van csonkítva,mert ilyen olyan betegség következtében el kellet távolítani a méhet és vagy petefészküket.

Szerinted jobb a kandúrnak ha ivaros mivolta miatt egy másik kandúr kikapja a szemét.Jobb egy nősténynek ivarosan aki majd elpusztul egy zárt pyometra miatt.

Igazad van nem értelek és soha nem szeretnék egy véleményen lenni veled,mert nekem nem fér bele ha miattam történik baj.

2013. jan. 11. 08:24
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező.

Érdekes, amit írsz, és bizonyos szempontból helyes, és érthető is.

De azt gondolom, mindenféleképpen el kell dönteni, hogy a macskánk aki, vagy ami.

Arra gondolok, hogy az érved tökéletes, ha a egyedet nézzük, egységnyi darabját a fajnak, aminek a végső célja a faj fennmaradásának biztosítása.

De hogyha aki, akkor mindenféleképpen arra illik törekedni, hogy összességében a legjobb legyen az élete. És ismerve a macskák viselkedését, hosszútávon nem tesz nekik jót, ha megmaradnak a nemi ösztöneik, mert örökös párzási harcokban halálos betegségeket, és sérüléseket szedhetnek össze.

Ezért, ha hosszú, és tartalmas életet akarunk a macskánknak, akkor ennyit megtehetünk érte. Valahogy úgy, ahogy a gyerekeinket is elküldjük iskolába tanulni, pedig a vágyaik (ösztöneik) alapján inkább játszanának, vagy bármi, minthogy tanulnának. De tudjuk, hogy ezzel a jövőjüket alapozzuk meg.

A nemi szervek kifejlődése a faj miatt, és nem az egyed miatt történt. Ha az egyedet nézzük az olyan nem monogám állatoknál, mint a házimacska, a szaporodás szükségtelen, hiszen a haszna kevesebb, mint a kára. Csak a faj miatt van.

A faj meg jelenleg nincs veszélyben, azt hiszem.

Azt gondolom, ha tisztán a ezt a érvelést nézzük, akkor nem viheted el a macskádat az állatorvoshoz, hogy meggyógyítsa, hiszen az beleavatkozás lenne a természetbe.

Más dolog, ami fontosabb, mint a fenti rizsa. Ha komolyan gondod van a rivális macskával, legyen benned annyi humánum, hogy megölöd, inkább, mint a menhely. Mivel egy nem szocializált felnőtt kandúrt nem tudnak senkinek sem örökbe adni, így a végén meg kell, hogy öljék. Tehát csak azt érnéd el vele, hogy a halála előtt szenvedésre is ítéled, hiszen a ketrec egy addig teljesen szabad macskának kínzás, és ezt semmilyen állat nem érdemli meg. Hozzáteszem, ember sem.

Mindenesetre mindezek után is azt hiszem, a szabad tartásra a legideálisabb két összeszokott kandúr, ivarosan, vagy nem ivarosan, amiatt, hogy ketten képesek a közös területet minél kevesebb energiaráfordítással uralmuk alatt tartani. És a boldog macskalét alapja a biztonságos saját terület, akár hektárnyi erdők, vagy csak egy panel. De az övé legyen, biztosan.

Ps: Bocsánat a hosszú szövegért.

2013. jan. 11. 11:09
 13/14 A kérdező kommentje:

utolsó előtti:

eléggé kitekerted a szavaim, ha hererákja van valakinek, nyilván el kell távolítani a heréit, de ki beszélt betegség általi ivarszerv eltávolításról?? nem értelek.. én a megcsonkítást írtam, amikor hobbiból, vagy önkényesen az ember eldönti, hogy ivartalanít, megcsonkít valakit, akár állatot, akár a saját gyermekét, - lásd Afrika és egyéb fejlődő országok - az nálam erkölcsi probléma. Nem értem miért forgattad ki a szavaim és vitted át egészségügyi okból megalapozottra az állattartás témájáról...

utolsó: persze, és értem amit mondasz, de egyszerűen nagyon nehéz azt befogadnom, hogy ilyen okokból ivartalanítsam, mert önmagam is előbb halnék meg, mintsem, hogy ivartalanul éljek. Egyedként is úgy tekintek rá, mint egy élőlényre, akinek joga van a természet adta módon élnie, és ennek részét képezi, hogy megverhetik. De hát ez az élet rendje, különben nem is tudna megerősödni. Mindenesetre majd megfontolom, mert hosszú idő lesz, amíg döntésre tudok jutni az ivartalanítással kapcsolatban, de van időm, most a macskám is kizárólag a házban van a betegsége miatt - is. Szóval köszi a választ, még gondolkodom rajta.

2013. jan. 12. 12:41
 14/14 anonim ***** válasza:
78%

oh,Te férfi vagy.Így már értem mért mondod,hogy csonkítás és mért ragaszkodsz a végsőkig a golyókért :)

Igen joga van az élethez,de kérlek gondolkodj,hogy a kandúrod mennyi kölyköt csinál és azoknak a kölyköknek mennyi esélyük van.Azokért a kölykökért 50%ban te felelnél.

Nem pandákról és jegesmedvékről beszélünk.A macskákat nem fenyegeti a kipusztulás veszélye.

Ivartalanított makkám van és verés,szemkicsapás nélkül is erős,masszív.

2013. jan. 14. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!