Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan vegyem rá a cicám hogy...

Szervál kérdése:

Hogyan vegyem rá a cicám hogy szeressen?

Figyelt kérdés
Van egy fiatal kiscicám még csak fél éves és az anyukája elhagyta.Nem tudom rávenni hogy megszeressen még rá se kacsinthatok.És szerintem idelye lenne vele összebarátkoznom mert nálunk eszik és alszik.De hogy vegyem rá?Kérlek Segítsetek!
2009. aug. 28. 10:19
 1/9 anonim ***** válasza:

hát a cicák sajna nem olyan emberbarátok... a mienk nagyjából egyedül akkor szeret engem, ha éhes, vagy ha már nagyon magányos.

foglalkozz vele sokat, simogasd, eleinte csak akkor mikor eszik, akkor csak a hátát.. utána idővel tudni fogja, hogy bízhat benned.

2009. aug. 28. 10:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A macskák hihetetlen öntörvényű lények, a gazdájukhoz ugyan ragaszkodnak, de nem lehet tőlük elvárni, hogy a nap 24 órájában körülrajongjon. Akkor "szeret" amikor úgy tartja kedve. A macskák mint már mondtam, nagyon önfejűek, azt teszik, amihez kedvük van, ha éppen szeretre vágynak, akkor odakucorodnak hozzád, ha meg nem, akkor látszólag le se tojnak. Ők már csak ilyenek. Én pont az önzőségük, hihetetlen individualizmusuk, függetlenségük miatt tartom a macskákat csodálatos lényeknek, ez kimondottan rájuk jellemző az állatvilágban. annyit tudsz tenni, hogy sokat cirógatod, simogatod a cicádat. de hidd el, ragaszkodik ő hozzád, csak másképp mint pl egy kutya.
2009. aug. 28. 10:29
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy fél éves cicám és mindíg simogatom és együtt nézzük a Tv-t! Mindíg követ jön utánnam ha kaját adok megezsi és felugrik hozzám!=) Amikro elbujok akkor nyávogva keres!=) Ezt úgy értem el, hogy sokat játszok vele és sokat vagyok vele! Éjjel-nappal együtt vagyunk!=)
2009. aug. 28. 10:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Mivel még fiatal lehet ezen változtatni de sok türelem kell hozzá és nem szabad erőltetni!! Csak szép lassan, előbb szokja meg a jelenléted. Ha nagyon nem akar barátkozni akkor hagyd, csinálj úgy mintha ott se lenne (azért enne tegyél le neki) gondolom nem rég óta van nálad, megkell nyugodnia, megismerni a környezetett és ha már nem rezzen össze minden újdonságtól könnyebben tudd rád koncentrálni most még biztos nagyon fél.
2009. aug. 28. 13:22
 5/9 anonim ***** válasza:
A macskák rendkívül rosszul tűrik, ha valaki erőszakos velük vagy csak elvár tőlük valamit. Autonóm lények. Hagyni kell, hogy ő kezdeményezhessen, mert ők szeretik egyedül eldönteni, hogy mit tesznek. Aki barátkozni akar velük, azt nem nagyon szeretik, de ha az ember békén hagyja őket, akkor előbb-utóbb kezdeményeznek.
2009. aug. 28. 13:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm azokat amiket írtatok!Nagyon kedvesek vagytok!A tanácsotokat megfogatom:D!
2009. aug. 28. 14:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem 2 cicám van , a nagyobbal a kezdetekben voltak ilyen problémák, utálta ha ráncigáltam magammal, állandóan ölelgettem , és már komolyan amikor meglátott forgatta a szemei h már megint én vagyok az :D aztán lett egy kisebb cicám, ő pont az ellentéte, állandóan a mellkasomon aludt, volt amikor a kezem akarta cumizni és állandóan jön utánam a mai napig, mostanában pedig a nagy is elkezdett kedvesebb lenni , sokkal jobban kimutatja hogy szeret és nem csak akkor ha kaja kell :D csak alvásnál kényelmetlen hogy egyik a nyakamban alszik a másik pedig a lábamra csavarodik :D:D
2009. aug. 29. 10:36
 8/9 anonim ***** válasza:
utolsó voltam, ezen a weblapon sok érdekességet találsz a viselkedésükről :) [link]
2009. aug. 29. 10:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszzokat:D
2009. aug. 29. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!