Hogyan vegyem rá a szüleimet arra, hogy lehessen egy új macskám?
Szerintem meg egy tizenéves lány (?) inkább a tanulással foglalkozzon, ne a pénzkereséssel.:)
Ha ez segít valamit, mondd, hogy ha az Aldiban vesztek Shah cicaalmot és a 100 forintos konzervet + azt a dobozos szárazkaját, akkor milyen olcsón kijönnétek belőle...:)
Szerintem tök érthető érv, hogy olyan cicát szeretnél, aki ölbemászós.:)
Engem ennyivel meggyőztél volna.:D
Egyébként az állatsimogatás pozitívan hat a tanulásra is!
Egy amerikai egyetemen a diákokkal pl. kutyákat simogattatnak, és mivel ettől csökken a stresszhormonszintjük, a dolgozatokra is jobban oda tudnak figyelni, nyugodtabban, higgadtabban írják meg, és átlagban is jobb eredményeik lesznek így!:)
Nekem kicsit segített anyuék meggyőzésében az, hogy odaültettem őket valami kifogással a youtube elé és cuki/vicces cicás videókat mutattam nekik, hogy megértsék mire vágyok. Esetleg valahogy csald oda anyukádat a unokatesódékhoz, hogy lássa milyen édesek a picik.
Viszont neked meg azt tanácsolom, hogy ne csak úgy kapásból hozd el az unokatesódéktól a neked tetsző cicát, hanem ülj le közéjük, vizsgált meg a jellemüket, a házi cicák között is vannak nagyon és kevésbé ölcicák. Hogy ne csalódj megint, és ne hozz el feleslegesen egy cicát, én azt javaslom, hogy olyan 12 hetes koruk körül tölts el egy egész napot a kicsikkel. Addigra már észre lehet venni, hogy ki az aki megmarad a kézben és ki az, akinek mindig van valami dolga, ezért annyira nem. Általában a barátkozósabb, bújós, nyugodtabb cicák ölcicák.
Kalkulálnod kell azzal is, hogyha kijárós cica lesz, akkor lehet őt se sokszor fogod látni, csak amikor alszik, eszik. Persze az arányokat a javadra növelheted az ivartalanítással.
remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!