Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskám kapkodva veszi a...

Macskám kapkodva veszi a levegőt, le -fel jár az oldala gyorsan, lázas is, mi baja?

Figyelt kérdés
Már 2-3 napja észrevetettem, hogy csak ül, nem jön enni, de azt hittem evett máshol valamit. AMíg be nem hoztam a házba hörögve vette a levegőt, most már nem hörög, csak gyorsan, nyitott szájjal veszi a levegőt. Nem eszik, nem iszik, reggel viszem orvoshoz, mi lehet a baja, meghalhat este? . Eléggé félek:S Valami tüdőgyulladásra gyanakszom de nem tudom:S:S

2012. dec. 26. 22:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én budapesti vagyok és ez a nagy szerencsém. Kismillió állatorvos van a környéken, így versenyeznek egymással, ezért nem engedhetnek meg maguknak ilyen lehúzásokat, és mindent megtesznek az állatodért, hogy legközelebb is hozzájuk menj vissza. Míg vidéken, jó ha 1-2 állatorvos van elérhető távolságon belül, ők bármit megtehetnek, mert nincs más választásod mint hozzájuk menni. Elég szomorú ez....
2012. dec. 28. 13:23
 12/17 A kérdező kommentje:

Pest környékéről is hallottam olyan sztorit, hogy ivartalanítást hentes módjára végzett az orvos, mert ilyen disznóbélyegző állatorvos volt világéletében, csak átavanzsált kisállat orvoslásra...

Pesten is vannak modern, új klinikák igen, de az csak a felszerelés, a bennük dolgozók legtöbbször közepes tudású orvosok, vagy éppen a szakmához alig értőek és csak találgatnak és lehúznak. Volt olyan, hogy 3-szor egymás utáni napon kellett visszavinnem a macskát, mert nem evett, ez volt a tünete. Nos, kapott 25 ezer ft értékben injekciót és megkérdeztem, miért kell 4-edszerre is visszavinnem?? Mikor elkezdett enni..stb és mi baja volt? A válasz..háááát, szegénykének biztos fájt a hasa, egy kis gyomorrontást kapott..

OK, ez előfordul de ezért fizettem 25 ezret? Egy kamu gyomorrontásért? Velünk is előfordul, de még gyógyszer se nagyon kell ahhz, hogy elmúljon.

2012. dec. 28. 13:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerencsére nekem csak jó tapasztalataim vannak. Már több orvosnál jártunk, de soha nem azért mentem máshova mert elégedetlen voltam a korábbival, hanem költözés miatt, vagy nyitvatartási idő miatt kellett máshova mennünk.
2012. dec. 28. 13:38
 14/17 Vicuska87 ***** válasza:

Én nem értek egyet, hogy az orvos hibájából halt meg a cica!

Utolsó stádiumú tűdőgyulladásban, nem hiszem, hogy a macskát olyan nehéz lenne megröggenezni. Az utolsós stádiumú cica, már alig mutat életjelet!

Vizsgálatoknak kellett alávetni, amit sajnos már nem bírt ki a kis szervezete!

Azt viszont elítélem, hogy ilyenkor is benyújtja a számlát az orvos!

2012. dec. 28. 13:49
 15/17 A kérdező kommentje:
Utolsó, igenis a feéeséleges röntgen miatt halt meg, amikor jött a röntgensugár, utána rögtön meghalt!!! Abban a másodpercben! Akkor rosszul mondta, nem utolsó stádiumú volt a dolog, valójában azt sem tudta, mi a baja, csak bizonygatta, hogy nem a röntgentől halt meg. Pedig attól! Hogy lehet a legyengült félős állatot röntgenezni? Megjegyzem, 15 percig játszott a tűvel a kezével, nem tudta az infúziót bekötni az "orvos"....érdkes ez is! Hát ennyi, sok a rossz tapasztalat és a hozzá nem értő ember!
2012. dec. 28. 14:23
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Le vagyok döbbenve, nagyon sajnálom a cicádat, és, hogy ennyit kellett szenvednie. Lehet, hogy amúgy altatták volna, jobb lett volna neki is, ha a karjaidban alszik el. Ez az állatorvos tényleg barom. És rettenetes pofátlan is.

Ne mentegetőzz, nincs értelme, nem tudhattad, de az esetből biztos, hogy te is levonod a helyes következtetéseket, és neadj'isten következő alkalommal másként jársz el.

Részvétem :( :(

2012. dec. 28. 16:02
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem volt halálos beteg, lehetett volna gyógyszeres kezelést adni, remény mindig van és én gondoztam volna a lakásban, antibiotikummal lehet rendbejött volna. Viszotn ezek az orvosok állatok. Nekik egy darab sz-r egy macska vagy egy kutya...Látott eleget, boncolt eleget, mit érdekli. Hagyjuk is a témát, a lelkem nem bír megnyugodni, magamat hibáztatom, dehát nem találtam még jó állatorvost, az egyik például úgy varrt össze sebet, hogy egy nagy "falat varrt a macska oldalára, az meg lerágta magáról..jaj, na hagyjuk, hentesek.
2012. dec. 28. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!