Macskám kapkodva veszi a levegőt, le -fel jár az oldala gyorsan, lázas is, mi baja?
Teli van ilyen kérdésekkel ez a fórum, és mindig ugyan az a válasz. Ha beteg az állat, orvoshoz kell vinni!
Miért nem érti meg senki, hogy itt nincsenek állatorvosok?? Még az orvos sem tud távgyógyítani, nem hogy mi!
Eddig tűrtem, de most már nagyon idegesít! Minden napra jut egy ilyen! Pont most olvastam, hogy az egyik kérdezőnek meg is halt a cicája. Orvoshoz nem vitték, csak itt kérdezősködött, aztán mi lett a vége.....
Kedves Kérdező!
Bocsáss meg, ez nem a te személyednek szól. Nem is biztos hogy te vagy a hibás, hanem pl a szüleid nem költenek ilyesmire. Igazán nem akarok feletted ítélkezni, csak most szakadt el a cérna!
Csak elegem van belőle, hogy nap mint nap itt olvasgatom ezeket e kérdéseket, és nem lehet tenni ellene semmit! Szegény állatkák meg csak szenvednek. :( Pedig még az állatvédelmi törvény is kötelez, hogy ha beteg az állat, akkor szakszerű orvosi ellátásban kell részesíteni!
Lehet szivizom betegseg ami eppen halalos. A cicamnak ugyanilyen tunetei voltak, elhuztuk gyogyszerekkel meg fel evig.
Orvos!
Kedves 4. válaszadó!
Valószínűleg azért nem vitte eddig orvoshoz, mivel karácsony volt, és munkaszüneti napokon nem túl sok állatorvos dolgozik. És nem azért tette fel a kérdést, hogy bárkit idegesítsen vele, csak aggódott a cicájáért, és remélte, hogy valaki esetleg ráismer a tünetekre.
Kedves Kérdező!
Én is valami légzőszervi problémára gondolok, lehet, hogy csak megfázott, de lehet komolyabb is. Mit mondott az állatorvos?
6-oska, mi nem vagyunk nagy város, de még nálunk is van non-stop állatmentő, akit ilyenkor is lehet hívni.
Kérdező, mi van a cicáddal??
Köszönöm szépen mindenkinek, elvittem orvoshoz tegnap kora reggel de a barom orvos addig erőltette a röntgent, ami felesleges volt, hogy meghalt a cicám. Más családtagom volt bent, én csak hallottam 5-6 halálsikolyt és utána néma csend. Elvileg röntgensugár ment és utána rögtön kimerevedett C alakba a macska és az orvos csak annyit mondott, hű ez lehet meghalt. AMúgy családtagomra adták az ólomköpenyt, neki kellett a röntgent végeznie, fognia az állatot és az infúziót is ő tartotta, ő a fizető ügyfél. A halott állat ellátásáért volt pofája pénzt kérni, miközben ott zokogtam. NE VIGYÉTEK BIATORBÁGYRA az állatokat a VIAVET ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÖZPONTBA!!! A szakértelem teljes hiánya és ez, hogy mi röntgenezünk...a családtagom feje majd szétment este, a mikrónál majdnem összeesett, annyira bántotta a sugárzás a röntgen után...hát nem tudom...érdekes ez az eljárás!!! Felboncoltattuk a cicát és bizony össze volt esve a tüdeje, utolsó stádiumú tüdőgyulladás volt, 5 napja, mikor láttam, hogy fura, akkor kellett volna beszednem, de ki tudta ezt, hogy ilyen baja lehet!!! 1 napja a semmiből termett itt, hörögve vette a levegőt, akkor vittük el reggel 27-én, ki gondolta, hogy azonnal vinni kell!! Megállt a szíve a röntgen okozta sokkban, de sajnos a tüdeje csúnyán vizes volt és a mája és a lépe 3-4szer akkora volt, mint a normális, valami rendellenessége is lehetett, aminek következtében legyengült és így tudott valami mellhártya vagy tüdőgyulladást kapni, mert a macska elvileg a mínusz 40 fokot is bírja, tök strapabíró.
Köszönöm a válaszokat, én valóban a tünetekre lettem volna kíváncsi, hogy esetleg légcsőhurut vagy bármi...de egyértelműen orvosi hibába halt bele, erőltette a röntgent, mert keményet érzett a hasában és semmi nem volt a hasában. Hülye barom.-
Az máshol is bevett szokás, hogy a gazdi tartja a cicát röntgen közben. Csak mert az orvosoknak és az asszisztenseknek rendszeresen kéne csinálniuk, ami már ártalmas. Viszont egy gazdi jó esetben csak néhány évente egyszer kerül ilyen helyzetbe, amitől semmi baja nem lehet. Lehet hogy a rokonod valamiért érzékeny volt a dologra.
Azért az elég durva, hogy ezek után még képes volt pénzt kérni.....
Nagyon sajnálom a cicádat. :( Reméljük hogy most a cicamennyországban kergeti a pillangókat. :)
Amúgy a 4. vagyok, még egyszer bocsánat, hogy úgy legorombítottalak. Tényleg nem a te személyednek szólt. De ha beteg a cica, akkor nem szabad gondolkodni, hanem menni kell az orvoshoz. És annyi rossz példát látni itt és máshol is ebben a témában....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!