Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy tudjam ezt kiheverni?

Hogy tudjam ezt kiheverni?

Figyelt kérdés
Mindig is egy macskát szerettem volna! Május 6.án született 3 kismacska és az egyiket rendszeresen felhoztam a lakásba és este levittem a tesóihoz. Egy fél évig így volt teljesen megszoktam a cicát oldotta a stresszet. Mostanában észre vettük hogy csipked minket valami mindig ráfogtuk egy szúnyogra de már kezdtünk bolhára gyanakodni. Végül észre vettük hogy egy bolha csipked minket. Ezért anyukámék nem engedik hogy felhozzam többet a macskát. Tegnap egész este sírtam és ha rágondolok megint rám jön a sírás. Szegény cica ma is jöttem befelé a lépcsőházba és szaladt volna utánam de bezártam előtte az ajtót. Még fel is szökött az ajtóba. Ez a legutálatosabb dolg amikor valamihez hozzászoktatnak és elveszik tőlem. Ráadásul most közeleg a karácsony és elvették a kedvemet. Semmi kedvem a karácsonyhoz. Már előre terveztem apukámmal hogy a macska velünk szilveszterezik hogy ne féljen éjszaka a petárdától erre meg csak egy perc alatt minden megváltozott. Mindentől elment az életkedvem. Elvették tőlem azt aki a nyugalmat jelentette számomra. És nincs kedvem beszélni se nevetni. Anyukám azt mondja hogy ez csak egy macska és tegyem magam túl rajta. De az érzelmeimet nem én vezérlem nem tudok mit csinálni. Hogyan lehetne ezen segíteni? Kérlek segítsetek mert nem akarom elrontani a karácsonyomat és a szilveszteremet. Talán túlságosan hozzánőttem a macskához . :(((
2012. dec. 20. 16:18
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
A kinti a náthás. Amelyik bent volt semmi baja nincs szép fényes a szőre csak azok a a retkes bolhák mindent tönkre tesznek. Elnézést a kifejezésért. És nem voltál bunkó.
2012. dec. 20. 17:46
 12/24 anonim ***** válasza:
Használj valami csöppentős bolhairtót, az beválik! Javasolnám a strongholdot, mindenféle élősködő ellen jó, nem csak a bolha ellen. 3 havonta kell csöppenteni vele.
2012. dec. 20. 18:17
 13/24 anonim ***** válasza:
Pedig célszerű lenne kezelni mindegyiket és a fekhelyüket is fertőtleníteni, mert előbb-utóbb behordjátok a lakásba a bolhákat. Féreghajtózva is voltak? Mert amelyik bolhás, az az esetek többségében bélférges is. Emberre is fertőző!
2012. dec. 20. 23:17
 14/24 A kérdező kommentje:
Ma vettünk neki frontline-t. De nem hiszem hogy bélférges lenne mert nem olyan durván bolhás max 2 van benne de én csak egyet találtam a macskában de az is már döglött volt. Ma este akarjuk bolhaírtózni. Féregtelenítve csak a náthás volt. De szerintem meg ismétlem még egyszer a féregtelenítést mert biztos vagyok benne hogy azért náthás mert nagyon sovány és megfázott.
2012. dec. 21. 13:58
 15/24 A kérdező kommentje:

amúgy így néz ki akinek bolhaírtó kell [link] szerintem elég egészséges

és ő a náthás: [link] a náthás cicáról ez a kép olyan 4-5 hónaposan készült.

2012. dec. 21. 14:05
 16/24 anonim ***** válasza:

Nagyon szép cicák!

A bentinek is adhatsz féregtelenítőt biztos egymást is fertőzték.

Azért én keresnék gazdát a kintieknek is, írtam, kiknek tudsz szólni.

2012. dec. 21. 15:12
 17/24 A kérdező kommentje:
Köszi. :) Hát megvannak itt a kintiek. Már annyira megszokták ezt a területet hogy már nem szoknák meg az új területet. A harmadik amelyikről nem tettem fel képet az egész nap csavarog ő a legnagyobb az egy 3 színű.
2012. dec. 21. 23:10
 18/24 anonim ***** válasza:

Biztos én vagyok a tudattlan de:

saját magadnak mondasz ellentmondás: nincs pénz bolhairtóra aztán másnap vesztek neki a képet amit belinkeltél pedig a fekete-fehéren van egy piros nyakörv??? most akkor ez hogy is van

-etettni kell őket minőségi étellel adjatok neki házi ételt is !!de nem maradékot!! hanem amit ti is esztek abból szedjetek neki pl húsleves+ főtt húsok vagy spagetti, husos tészták, tojás stb (én ezekkel etetem a macskáimat és nagyon nagyon szépek és egészségesek plusz mellette kapnak tápot és nedves eledelt is, és egészségesek

-tudsz csinálni egy olyat hogy fogsz egy kosarat vagy egy nagyobb kartondobozt azt kibéleled alommal vagy ruhákkal és abba betudnak feküdni a cicák és olyan helyre teszed ahol nem tudnak megázni vagy ha nincs olyan hely akkor csinálsz neki egy tetőt(pl zsákból vagy egy nagoybb deszkát ráteszel úgy ha pl a macska a tetejére ülne akkor se szakadjon be mert ráeshet

-ha megvan fázva nálunk bevát a langyos tej egy picike mézzel (de tényleg!)

-ha száraz tápot adsz a cicáknak mindig tegyél mellé friss ivóvizet (ha más ételt adsz nekik akkor is mert mots hamar befagy ha kint vannak várj kb 10percet és utána borísd ki a vizet mert csak nagyon lehül és megfázik a torka majd megint adsz neki inkább újra, minidg langyos viezt adj neki

ha nagyon vékonyak akkor többet és egy kicsit zsírosabb ételt kéne neki adni így a hidegebbett is jobban átvészelik és mivel híznak kicsit ellenállóbbak is leszenk, pl sérülés következtében

-nem kell annyira a lelkedre venni hidd el ha eteted, itatod őket és bolhátlanítod az a cicáknak már nagy segítség!!

-ha így folytatod tavaszra egy szép nagy házimacska lesz belőle, és mivel akkor már jön a jobb idő tuti hogy megerősödnek és nem fognak megfázni

az állatnak van bundája azzal védekezik a hideg ellen, hidd el nem fog megfagyni

-szép dolog tőled

Boldog Karácsonyt!, ne ez miatt ne élvezd a szünetett és az ünnepeket megmentettél 3 kismacska életét, kell ennél több?? ezért lennél szomorú?? inkább légy magadra büszke és menj anyukáddal sütit sütni ha ilyen finom krémesekt csinálsz egy picit nyugodtan adhatsz a cicáknak is pl egy kis tejbe morzsolva

2012. dec. 22. 09:53
 19/24 anonim ***** válasza:
és kezdj el spórolni az ivartalanításukra, vagy próbálj erre segítséget kérni állatvédő szervezetektől különben tavaszra, rengeteg kismacskátok lesz váratlanul.
2012. dec. 22. 09:56
 20/24 anonim ***** válasza:
Az ivartalanítás tényleg nagyon fontos, beszélj róla az orvossal. Ráér majd tavasz elején, ha addig nem lesz terhes. Fiút is érdemes, az olcsóbb is, és nem fog annyit verekedni, elmászkálni, de a lányt mindenképp kell majd.
2012. dec. 22. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!