Egy 4 éves kandúr cicánál az agresszivitás megszüntetését megoldaná ha esetleg ivartalanítanám?
4 éves ivaros kandúr mellé 4 hónapja hoztunk egy féléves ivartalanított nőstényt cicát. Azóta nagyon agresszíven viselkedik,odakap és erőteljesen ránk nyávog ha nem tetszik neki hogy hozzáérünk.
Nem utolsó sorban állandóan a nőstény után járkál, mindig mellette van.
A kicsit nem szeretnénk odaadni viszont elgondolkoztunk a kandúrka ivartalanításán. Valakinek tapasztalat ilyen téren esetleg?
Valószínű, kicsit segítene, de a kandúrotok viselkedése normális. Van h tovább tart elfogadnia a helyzetet. Akár fél-1 évbe is bele telhet, bár nem jellemző.
Szerintem féltékeny. Gondolom beleestetek abba a hibába, amibe sokan. Mikor egy új cica van a háznál, bármilyen nehéz is, őt ignorálni kell és csak a másikkal foglalkozni. Pláne tilos szeretgetni az újat a régi jelenlétében.
Nagyon figyelünk arra hogy többet simizzük és játszunk a kandúrral, sőt ő eddig velünk aludt, de mióta a nőstény jelen van azóta ott alszik ahol ő.
Nagyon tudatosan készültünk az új cicára, de erre nem számítottunk, hogy még így ivartalanítva is ennyire érdekelni fogja a nőstény.
A nősténnyel nincs baja csak velünk gazdikkal.
4 hónap alatt azért már bőven meg kellett volna szokják egymást. Attól hogy az egyik cica dominál, még nem félemlíti meg a másikat. Beállnak a szerepek és ez működik. Nincs harc, nincs morgás, mindenki tudja hol a helye.
Szerintem valóban azzal lehet a gond, hogy ivaros a kandúr, és nagyon stresszeli a nőstény cica. Az ivartalanítás nagy eséllyel megoldás, de ne várj rögtön csodát! Kb egy hónap amíg teljesen átáll a kandúr hormonháztartása, addig ugyanúgy férfinak érzi magát. :)
Hát nem tudom lehet hogy ez van a háttérben.
Csak annyira furcsa hogy a nőstény mellől elrángatni sem lehet és ha megakarjuk simizni akkor pedig odakap és ránk nyávog olyan utálatos hangon.
1x pedig már megpróbálta megharapni a nőstény nyakát is igaz azóta nem történt ilyen, legalábbis a szemünk láttára.
Én abba bíztam, bízok hogy inkább beindultak a hormonjai és mindegy neki hogy ivartalan a lányka akkor is hajtja a vére.
3.-nak:
Igen ezen gondolkozunk mi is hogy más nem nagyon lehet, mert bántani a lányt nem bántja együtt mennek még enni is, kísérgeti mindenhova. A nőtény nem bánja próbál vele játszani.
Minket gazdikat utált ki.
Na de megyünk mi a héten még az állatorvoshoz és bejelentkezünk, sajnos ez van felkel áldozni a férfiasságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!