Szabad macskának tejet adni vagy nem?
van két 7 hónapos macskánk és néha adunk nekik tejet, joghurtot és sajtot
ezeket mind nagyon szeretik de nem tudom, hogy káros-e vagy sem...
annyi mindent írnak össze vissza
Kedves Pinkó!
Igen valóban kijön belőlem az állat, amikor azokkal a bizonyos vidéki állattartókkal találkozom. Nem minden vidéki, hanem azok a bizonyos. Biztos tisztában van vele, mi történik egyes helyeken. Felesleges volt magára vennie, amiket írtam, ha Ön nem ebbe a csoportba tartozik. Attól, hogy tejet kapnak a macskái, még nem lesz állatkínzó, főleg ha éppen az a macska nem laktózérzékeny, mert látta az alomban a székletet.
Kedves kérdező! Genetikailag a macskák kb 3/4-e laktózérzékeny, ezért a kismacska nem, de a felnőtt egyedek hasmenéssel reagálhatnak kisebb mennyiségű tej/ tejtermék elfogyasztása esetén. Ez tehát azt jelenti, hogy egy részüknek semmi baja nem lesz. Azt ajánlom, kísérletezzen. Adjon neki, és figyelje a székletét. Ha továbbra is formált a bélsara, akkor értelemszerűen adhat neki tejet is, joghurtot is (az ő bélflórájuknak sem árt), és sajtot. Elképzelhető, hogy a tejtől igen, de pl. a sajttól nincs hasmenése, ha feltétlenül adni akar neki, akkor itt szintén azt mondom, hogy kísérletezzen. Persze ezek nem helyettesítik a teljes értékű állateledeleket (és ez alatt itt nem a viszkászt, a kitekatot, a félixet és satöbbit értem)! A saját macskám csak Royal Canine-t kap, és vizet! Asztalról lepottyanó jutifalat sincs!
Minden kommentelőnek, így Önnek is azt ajánlom, hogy amit olvas az interneten, azt nem árt sokszor elosztani kettővel. Ha ezek után nem kapott tőlem kielégítő választ, kérdezzen meg egy másik állatorvost!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!