Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szabad macskának tejet adni...

Szabad macskának tejet adni vagy nem?

Figyelt kérdés

van két 7 hónapos macskánk és néha adunk nekik tejet, joghurtot és sajtot

ezeket mind nagyon szeretik de nem tudom, hogy káros-e vagy sem...

annyi mindent írnak össze vissza

2012. dec. 1. 22:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Tehéntejet nem szabad adni neki,mert a legtöbb cica laktózérzékeny.Én is szoktam joghurtot,tejfölt adni a cicáknak,nagyon szeretik,attól nem lesz bajuk.Illetve Tesco-ban,Auchan-ban lehet venni laktózmentes tejet,azt is kaphatnak.
2012. dec. 2. 12:23
 12/17 anonim ***** válasza:

Kedves Pinkó!

Igen valóban kijön belőlem az állat, amikor azokkal a bizonyos vidéki állattartókkal találkozom. Nem minden vidéki, hanem azok a bizonyos. Biztos tisztában van vele, mi történik egyes helyeken. Felesleges volt magára vennie, amiket írtam, ha Ön nem ebbe a csoportba tartozik. Attól, hogy tejet kapnak a macskái, még nem lesz állatkínzó, főleg ha éppen az a macska nem laktózérzékeny, mert látta az alomban a székletet.

2012. dec. 3. 10:26
 13/17 anonim ***** válasza:
Azért az autó elgázolás elég durva. Az én macskáim nem mehetnek ki a saját területemről, miért is engedném. De kinek mennyire fontos a macskája.
2012. dec. 3. 10:38
 14/17 /Anita_'94/ ***** válasza:
Igazi tejet még nem ivott, de bolti, tejnek hazudott, 1.5-ös löttyöt (amit én is szoktam inni) szokott kapni. A tejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot szintén. Még nem tűnt fel, hogy hasmenése lenne ezektől, pedig már 10 éve velünk van. Az egyetlen dolog, ami jellemzően megfosatja szegényt, az a sültzsír. De ez sem szokta eltántorítani a kunyizástól :)
2012. dec. 3. 17:41
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Genetikailag a macskák kb 3/4-e laktózérzékeny, ezért a kismacska nem, de a felnőtt egyedek hasmenéssel reagálhatnak kisebb mennyiségű tej/ tejtermék elfogyasztása esetén. Ez tehát azt jelenti, hogy egy részüknek semmi baja nem lesz. Azt ajánlom, kísérletezzen. Adjon neki, és figyelje a székletét. Ha továbbra is formált a bélsara, akkor értelemszerűen adhat neki tejet is, joghurtot is (az ő bélflórájuknak sem árt), és sajtot. Elképzelhető, hogy a tejtől igen, de pl. a sajttól nincs hasmenése, ha feltétlenül adni akar neki, akkor itt szintén azt mondom, hogy kísérletezzen. Persze ezek nem helyettesítik a teljes értékű állateledeleket (és ez alatt itt nem a viszkászt, a kitekatot, a félixet és satöbbit értem)! A saját macskám csak Royal Canine-t kap, és vizet! Asztalról lepottyanó jutifalat sincs!

Minden kommentelőnek, így Önnek is azt ajánlom, hogy amit olvas az interneten, azt nem árt sokszor elosztani kettővel. Ha ezek után nem kapott tőlem kielégítő választ, kérdezzen meg egy másik állatorvost!

2012. dec. 7. 19:26
 16/17 anonim ***** válasza:
Természetesen szabad. Csak mértékkel különbem krónikus hasmenése lesz.
2012. dec. 8. 08:39
 17/17 anonim válasza:
Az én cicám is Royal Canin száraz gyógytápot kap, semmi mást...mert mint kiderült, a bolti tápoktól, alutasakosoktól húgyköves lett. Viszont ettől a száraztápos etetéstől nagyon kemény a széklete és nehezen ürít.. Én bizony ilyenkor egy pici langyos tejjel segítem elő az ürítését. Nincs tőle hasmenése, csak egészséges, formált székletet produkál.
2019. jan. 31. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!