Mi a tapasztalat? Szabad tejfölt adni a macskának? Amit szivessen megeszik az adhato vagy esetleg káros lehet?
Az én cicám egyszer ellopott egy kocka Milkacsokit.
Felfalta.
Tejfölt is szokott enni.
Tejfölt, és savanyított tejtermékeket nyugodtan adhatsz, probiotikus joghurtot pláne. Jót tesz az emésztésüknek.
Zöldségeket is lehet, bár a szervezetük nem tudja hasznosítani, tehát nem ezzel kell jóllakatni.
Amit ne:
-chips, pattogatott kukorica: bele szorulhat a foga és az ínye közé, amit ő nem tud kipiszkálni, mint mi, emberek. Persze, lehet mondani hogy "én már x alkalommal adtam chipset, és soha..." oké. Lehet hogy 20 alkalommal nem lett baja, de lehet hogy a 21.-nél lesz, és tök felesleges egy jó kis ínygyulladást, fogászati problémát kockáztatni ilyen hülyeség miatt...
-kávé, alkohol: gondolom, ezt nem kell különösebben magyarázni...
-csokoládé: olyan anyagokat tartalmaz, ami ártalmas a macskákra
-disznóhús: a benne lévő parazita (amire egyébként nem vizsgáltatják be a húsokat, mivel az emberre veszélytelen), nagyon súlyos, gyógyíthatatlan, és halálos álveszettséget okozhat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!