Meglőtték légpuskával a cicám. Milyen lépéseket tehetek, ugy hogy a rendőrségnek nem tudok még nevet mondani?
Szia, 14:53-as vagyok.
Sok sikert kívánok, remélem megtaláljátok azt a szemetet!
Amúgy, lehet, hogy újra megcsinálja egy idő után, de ha akkor is elkapják, akkor komolyabb büntetést kap, úgyhogy megérdemli.
még egyszer, remélem, hogy sikerrel jársz
Szerintem felesleges feljelentést tenni a rendőrségen mivel bebizonyítani majdnem lehetetlen . Mert rengeteg embernek van és a macskák elég messzire el tudnak / szoktak kóborolni . Ha jól tudom Magyarországon csináltak pár éve egy felmérést akkor minden 4. házban van légfegyver és lehet , hogy vannak olyanok az utcátokban akiről nem is tudod de van fegyvere . Például a mi utcánkban 30 házból 17-et tudok , hogy van légfegyvere . Valamint nem minden esetben kell engedély 7,5J feletti légpuskára . Az egyik barátom járt úgy , hogy vett használtan egy légpuskát és ő nem nyúlt hozzá és közben a szomszédja feljelentette és a rendőrségen bevizsgálták a fegyvert és közben kiderült , hogy 33,8 J-os és mivel látszott a csavarokon , hogy nem nyúltak régóta hozzá ezért vissza kapta és most is ugyanolyan erősen használja legálisan .
Egyrészt meg tudlak értei de nem biztos , teljesen igazad van . Mert mi van ha a macskád a szomszéd ajtajába jár hugyozni meg stb. Láttam itt egy olyan kérdést amiben az illető hazahozott kettő kutyát és azok széttépték a szeme láttára a macskáját . Abban az esetben én teljesen megtudtam érteni azt aki hozta a kutyákat . Lehet , hogy itt is hasonló a helyzet és azért lövöldözik a macskákra mert elege van belőlük . Bár igaz nem épp jó megoldás az , hogy lelövi .
Szerintem a legjobb megoldás az , hogy a macskádat a házban tartod .
Komolyan gondoltad ezt, utolsó? A megoldás akkor sem az, hogy lövöldözünk egy állatra. Az ilyen embereket kellene inkább lelőni, aki megteszi..
Kérdező: egy rendőrségi feljelentést szerintem érdemes tenni, hiszen ha ms valaki is bejelenti, akkor abból már lehet utánajárás.
Kétoldalú a dolog.
Egyrészről kívánom, hogy minden állatkínzó megkapja a méltó büntetését.
Másrészt megtanulhatnátok, hogy sem kutyát, sem macskát, semmilyen állatot nem engedünk ki a saját területünkről!
Vannak erre megoldások, kerítés, macskabiztos, vagy bent kell tartani az állatot. Vagy ha ezt nem vagytok hajlandóak, bizony megtörténhet sok dolog a macskával, ember, kutya, baleset miatt. Vagy tanultok más kárából, vagy a sajátotokból.
engem az háborít fel amit az első hozzászóló irt! és ha véletlen kapnál egy olyat,hogy a balesetin kötnél ki?!
am meg szereted a macskád? akk tartsd bent! mert nagyon sok embernek ki van a f@sza a sok kóbor kutyával/macskával!!!
am meg 7,5 joul-os (kb 175 m/s) lövedék lehetett mert egy kb 300 m/s -es lövedéket nem kellett volna kiszedni,mert átlövi mint a huzat!
Utolsó!
Ekkora ostobaságot, mint amit írtál... már rég hallottam.
Hallgattál volna, bölcs maradtál volna...
AZT TUDNI KELL,HOGY A MACSEK TÖBB KM-RE IS ELJÁR!!
nem csak a szomszédba.Furcsa lenne csak azért szájbaverni a szomszédokat mert van puskájuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!