Meglőtték légpuskával a cicám. Milyen lépéseket tehetek, ugy hogy a rendőrségnek nem tudok még nevet mondani?
Ahogy olvastam az írásod, elsírtam magam :(
Én végigmennék az utcán és bekopognék mindenhová "Jó napot kívánok, XY vagyok és azt szeretném kérdezni, hogy tart-e ön itthon légpuskát?"
Ha igent mond, vagy (ha kevésbé stabil idegállapotban keresem fel) úgy látom, hogy hazudik, a szó szoros értelmében addig ütném, amíg az életéért nem könyörög. Nem rendőrség, nem állatvédők, agyonverném, csontját törném. Aztán persze leülném a leülnivalómat önbíráskodásért vagy valami hasonlóért, de nem érdekelne.
Bocsánat, nem vagyok egy agresszív ember, de ha valaki árt az állataimnak, az a kénköves poklok poklát szabadítja magára.
Jobbulást a cicádnak, remélem, minden rendben lesz vele!
A kérdező írta, hogy itt két szomszédról lehet szó, szerintem hozzájuk bőven be lehet kopogni, pláne, ha biztosan az egyik a tettes.
Engedéllyel tartott fegyverhez tényleg senkinek semmi köze, de ha légpuskával lőne valaki a macskámra, és el is találná, ráadásul még "gyanúsított is lennél", én meg tiszta ideg/dühös, és biztos lennék benne, hogy te lőttél rá, nem nagyon érdekelne a válaszod :D
Persze, ettől függetlenül megértelek, a reakcióm nyilván szélsőséges, de "anyatigris" vagyok, ha az állataimmal történik valami :)
Remélem teljesen meggyógyul a cicád.
Hihetetlen, hogy vannak ilyen emberek.
Szerintem menj el a rendőrségre és mondd el, hogy mi történt. Majd ők megmondják, hogy tudnak-e csinálni valamit vagy sem, ez az ő reszortjuk, a gyakorikerdeseken nem fogsz tuti választ kapni, mert nem értünk hozzá. Menj el, kérdezd meg, reménykedj. Sok szerencsét.
Tehetsz feljelentést a rendőrségen. Mivel ez kimeríti az állatkínzás fogalmát! Azt viszont senki sem garantálja, hogy eredménye is lesz a dolognak. Viszont ha akármikor is a nyomára akadnak, akkor ott lesz a Te bejelentésed is... Szóval én mindenképpen megtenném.
Nálunk a kutyák mérgezése a ,,menő,,. Az utolsó alkalommal, mikor egy udvarban 2 kutyát és 3 vagy 4 cicát mérgezett meg valaki, akkor abból lett rendőrségi ügy. Szóval mindenképpen megpróbálnám a helyedben!
Szia.
Mikor történt az eset?
Ezt én a helyedben a lehető leghamarabb bejelentettem volna a rendőrségen, illetve feljelentést tettem volna ismeretlen tettes után!
Még nem késő, menj el a rendőrségre, mert az állatvédelmi törvények is szigorodtak, és ezt bizony a törvény bünteti, még ha csak pénz birsággal is, de legalább kapna egy büntetést, és lehet, hogy máskor nem csinálná.
Illetve, ha nem csak a te macskádat lövi ki valami elvetemült hülye, akkor lehet, hogy más is elmegy a rendőrségre, és ha többen is tesznek feljelentést, azért ott már kell intézkedni.
Meg gondolom az illető közterületen használta, vagy közterületre lőtt, és ezt még olyan fegyverrel sem lehet, amihez nem kell engedély.
Egy sima gázpisztoly, amihez nem kell engedély, csak zárt dobozban viheted utcára, ha pl zsebre rakod, vagy a táskádba, és úgy járkálsz, ahoz már engedély kell!
Teljesen abszurdnak tartom, hogy valaki a nyílt utcára lövöldözzön, mert mi van akkor, ha egy gyerek feltűnik a semmiből,teszem azt pont a macska után menne, és a lövöldözgető figyelmetlen, akkor a gyereket találja el, vagy egy felnőttet, teljesen mind1, meg még ha nem is halálos, ha teszem azt szemen lő valakit akkor vár rá egy pár év a börtönben!
Bocsi, hogy hosszúra sikeredett, de én a helyedben mennék a rendőrségre, illetve azt kezdeném el kérdezgetni a macskás szomszédság körében, hogy nem-e tapasztaltak hasonlót, és akkor őket is meggyőzni a feljelentésről.
Amúgy, az is megoldás lehet, ha egy állatvédő szervezetnek szólsz(Állatvédőrség, Radikális állatvédelem,stb...)mert ők is segíthetnek neked az ügyed érdekében, ha mást nem akkor tanáccsal.
Ja, amint azt egy előző válaszoló írta, ne menj házról házra, mert akinek van engedélye jogosan elküld a sunyiba, akinek meg nincs biztos, hogy nem fogja elmondani.
Ha hozzám állítana így valaki, finoman elküldeném melegebb éghajlatokra!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!