Etet valaki saját készítésű nedves tápal? Mik a tapasztalataitok, lehet hosszútávon is egészségesen tartani macskát házi eledelen? Tudtok recepteket adni?
Kérlek, csak azok írjanak, akik nem kajamaradékkal etetik otthon a kijárós cicát, hanem odafigyelve a macska igényeire és az összetevőkre, teljes értékő eleséget készítenek otthon.
Olvastam, hogy a macska emésztőrendszerének megterhelő a gabona és a keményítő, és kerüljem, illetve hogy a főtt hús helyett jobb a nyers. A házi készítésű kosztba bele tudok keverni mindent, amire a macskának szüksége van, vagy kell még mellé valamilyen kiegészítő? Egyáltalán a csontos csirkehúson/halon, zöldségen kívül mit tegyek még bele? Csak lakásban tartott macskáról van szó, így nem tudja kint pótolni a hiányzó tápanyagokat, szóval mindenképp teljes értékű táplálékot szeretnék neki összeállítani.
Igen, csak amiket itt leírsz, az egy kiváló minőségű alutasakosba, illetve konzervben benne van! Nem kell vele pepecselni, meg keresni hozzá a dolgokat!
Ezek az extra minőségű konzervek, a Schesir, Applaws, Porta21. Egyébként pedig, ha adsz neki minőségi száraztápot a nedves mellé, akkor abban minden benne van.
Szia, én sokat olvastam a macska táplálásról, a nyers etetésről van szó, angolul és németül is BARF a neve. Ausztriában és a németeknél nagyon sokan etetnek így,lehet kapni hozzávalókat. Ha tudsz németül: [link]
Aki barfozik náluk, az általában figyel arra is, hogy ne mesterséges vitaminok legyenek, hanem természetes.A másodiknál a kiegészítők konkrétan találhatók, hogy milyen ásványt stb miből pótol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!