Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Etet valaki saját készítésű...

Jeannie kérdése:

Etet valaki saját készítésű nedves tápal? Mik a tapasztalataitok, lehet hosszútávon is egészségesen tartani macskát házi eledelen? Tudtok recepteket adni?

Figyelt kérdés

Kérlek, csak azok írjanak, akik nem kajamaradékkal etetik otthon a kijárós cicát, hanem odafigyelve a macska igényeire és az összetevőkre, teljes értékő eleséget készítenek otthon.

Olvastam, hogy a macska emésztőrendszerének megterhelő a gabona és a keményítő, és kerüljem, illetve hogy a főtt hús helyett jobb a nyers. A házi készítésű kosztba bele tudok keverni mindent, amire a macskának szüksége van, vagy kell még mellé valamilyen kiegészítő? Egyáltalán a csontos csirkehúson/halon, zöldségen kívül mit tegyek még bele? Csak lakásban tartott macskáról van szó, így nem tudja kint pótolni a hiányzó tápanyagokat, szóval mindenképp teljes értékű táplálékot szeretnék neki összeállítani.

2012. nov. 27. 09:52
1 2
 11/16 Vicuska87 ***** válasza:
0%

Igen, csak amiket itt leírsz, az egy kiváló minőségű alutasakosba, illetve konzervben benne van! Nem kell vele pepecselni, meg keresni hozzá a dolgokat!

Ezek az extra minőségű konzervek, a Schesir, Applaws, Porta21. Egyébként pedig, ha adsz neki minőségi száraztápot a nedves mellé, akkor abban minden benne van.

2012. nov. 28. 14:12
 12/16 Maxitabi ***** válasza:

Szia, én sokat olvastam a macska táplálásról, a nyers etetésről van szó, angolul és németül is BARF a neve. Ausztriában és a németeknél nagyon sokan etetnek így,lehet kapni hozzávalókat. Ha tudsz németül: [link]

[link]

Aki barfozik náluk, az általában figyel arra is, hogy ne mesterséges vitaminok legyenek, hanem természetes.A másodiknál a kiegészítők konkrétan találhatók, hogy milyen ásványt stb miből pótol.

2012. nov. 28. 16:33
 13/16 A kérdező kommentje:
Remek, köszi :) Egy szót sem tudok németül, de a lényeget kibogoztam Google fordítóval. Magyarországon hol lehet ilyen vitaminokat beszerezni? Esetleg állatorvosnál? Mert amiket néztem, pl. a Fressnapsban, hát nem hiszem, hogy rendben lenne, egy havi adag párszáz forintos áron...
2012. nov. 29. 13:02
 14/16 Maxitabi ***** válasza:

Zooplus.hu

[link] Esetleg ők, mert németek, és a .de oldaluk tele van vitaminokkal: [link]

de még ezt találtam:

[link]

a happy dog kautermixer: [link]

Egyelőre ezt találtam..

2012. nov. 30. 14:35
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon a tippet, amit te linkeltél, az kutyás volt, de találtam az oldalon kifejezetten nyerseledelhez keverésre való, komplex macskás kiegészítőt! Kalcium, taurin, B komplex és A vitamin is van benne, szóval nem kell a csontos husokkal, meg a májjal se bajlódni, ráadásul tiz kiló húshoz elég, ami kb. két és fél havi adag, ősszesen max 15.000 ft-ért. Nagyon örülök ennek, mert napi egy konzervvel számolva egy hónap alatt ette meg ezt az összeget a cica :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerüen és olcsón ki fogok tudni jönni. Még megbeszélem hétfőn az állatorvossal, aztán belevágunk. Köszönöm mégegyszer! :)
2012. nov. 30. 15:22
 16/16 A kérdező kommentje:

Itt van amit találtam, Felini Complete, a 10 kg husihoz való 5090 ft.

[link]

2012. nov. 30. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!