Az állatmenhelyről hazahurcolhatok macskabetegséget?
Cicám már megkapta az összes, benti cicáknak való oltást. (Az ismétlőt is). Menhelyre járok hétvégenként önkénteskedni, az ottani macskákat szoktam takarítani (a karanténban is).
Váltóruhát és cipőt természetesen viszek magammal, dehát tudjátok, teljesen elzárni ezt egy macsek elől lehetetlen. (És amiben viszem, az is érintkezik a ruhákkal, cipővel, aztán az itthoni cica megszagolja...) Vagy csak én vagyok túl "macsekféltő"?
Féregtelenítve van 3 havonta, oltva van. Lehet baja?
A félelmed jogos, nagyon kicsi eséllyel, de hazahurcolhatsz betegségeket még akkor is, ha váltóruhád van és fertőtlenítő kézmosással jössz el a menhelyről.
Nyilván a menhelyen a szálló porral, a ruhádra, bőrödre, hajadra kerülhetnek kórokozók...
Védekezésül azt ajánlanám, hogy a cicád ne csak a benti cicáknak járó védőoltásokat kapja meg, hanem a kint mászkáló cicáknak járó oltásokat is kapja meg (veszettség stb. ellen is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!