Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az állatmenhelyről hazahurcolh...

Az állatmenhelyről hazahurcolhatok macskabetegséget?

Figyelt kérdés

Cicám már megkapta az összes, benti cicáknak való oltást. (Az ismétlőt is). Menhelyre járok hétvégenként önkénteskedni, az ottani macskákat szoktam takarítani (a karanténban is).

Váltóruhát és cipőt természetesen viszek magammal, dehát tudjátok, teljesen elzárni ezt egy macsek elől lehetetlen. (És amiben viszem, az is érintkezik a ruhákkal, cipővel, aztán az itthoni cica megszagolja...) Vagy csak én vagyok túl "macsekféltő"?

Féregtelenítve van 3 havonta, oltva van. Lehet baja?

2012. okt. 8. 08:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A félelmed jogos, nagyon kicsi eséllyel, de hazahurcolhatsz betegségeket még akkor is, ha váltóruhád van és fertőtlenítő kézmosással jössz el a menhelyről.

Nyilván a menhelyen a szálló porral, a ruhádra, bőrödre, hajadra kerülhetnek kórokozók...

Védekezésül azt ajánlanám, hogy a cicád ne csak a benti cicáknak járó védőoltásokat kapja meg, hanem a kint mászkáló cicáknak járó oltásokat is kapja meg (veszettség stb. ellen is).

2012. okt. 8. 09:19
 2/5 A kérdező kommentje:
A veszettség tudtommal harapással terjed, ráadásul már idestova 5 éve odajárok, még egyetlen macskát sem kellett elaltani veszettség miatt... Nem erre gondoltam, hanem más egyéb betegségre.
2012. okt. 8. 09:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Az igazság az, hogy mikor benti cicánk volt, azt mondta a doki, hogy a cipótalppal sok olyan dolgot behozhatok ami a cicára ártalmas még ha a cica nem is egy ki, de megnyalja stb. Szóval oltasd be minden ellen. Nem is kell feltétlen a macskamenhelyről hozz valamit, hozhatsz az utcárol is.
2012. okt. 8. 09:41
 4/5 Vicuska87 ***** válasza:
23%
Igen, haza hurcolhatsz!
2012. okt. 8. 09:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Konkrétan mi? Ha jól tudom, a benti és a kinti cicáknak való oltás abban tér el, hogy a kintieknél van a veszettség elleni oltóanyag is benne.
2012. okt. 8. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!