Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Megszokná a nyakörvet a cicám?

Megszokná a nyakörvet a cicám?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy új lakásba költözünk, és szeretném, ha a biztonság kedvéért lenne rajta. Panelcica, és attól félünk, ha véletlen kiszökik, valaki esetleg kiengedi a lépcsőházból. (Ahol most lakunk, mindenki ismeri, így ez a veszély nem áll fenn.) Ha lenne rajta nyakörv + biléta hogy kié, akkor talán ennek az esélye lecsökkenne (tudjátok, jobb félni, mint megijedni).

Szóval a kérdés az, hogy egy olyan macska, amin sose volt ilyesmi, hozzászokna? Nem ilyen csilingelő marhaságra gondolok, egyszerű bőr - esetleg ilyen műanyag, attól függ, milyet kapok - nyakörvre.

2012. nov. 21. 08:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Persze a chip nem látszik, de ha normális ember fogná be/találná meg akinek van annyi esze, hogy gazdis lehet, már vinné is megnézetni. De megszokja a nyakörvet.
2012. nov. 21. 18:16
 12/15 anonim ***** válasza:

Én is akartam nyakörvet adni a kb 5 hónapos cicámra, mert egyszer már három 10 éves taknyos gyerek elakarta vinni.... volt rajta ilyen csilingelő, de mielőtt ráadtam volna, leszedtem róla, mert az tuti nagyon zavarta volna. De nagyon zavarta, mindig piszkálta, aztán végül leszedte magáról, és azóta sincs meg. Szóval szerintem nem lehet rászoktatni. Nekem legalábbis nem sikerült.

17/L

2012. nov. 22. 20:26
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát én is ettől félek, már tűnt el úgy cicám, még gyerekkoromban, hogy kiszökött a lépcsőházba, és valamelyik "jószándékú" szomszéd kiengedte. Aztán valakik összeszedték állítólag - valami gyerekek, nem voltunk otthon -, és soha többé nem láttuk :( Hiába plakátoltunk, egyszerű cirmos cica volt, de mi szerettük...
2012. nov. 22. 20:35
 14/15 anonim ***** válasza:
A mi macskánk is egyszerű, házi cica. Csak ugye még kicsi, és irtó aranyos :) de még szerencse, hogy előjöttek a kölykök, és visszaadták... persze szólni egyik sem mert. Azóta én is félek hogy elviszik, de a nyakörvre nem lehet rászoktatni. Lehet kisebb korban kellett volna :/
2012. nov. 25. 04:28
 15/15 anonim ***** válasza:

nekem mindkét macskámnak van nyakörve, semmi bajuk vele :) a kicsi eleinte vakarta, most már nem foglalkozik vele, a nagyobbik meg kifejezetten kéri ha leesik, hogy rakjam vissza, tartja a nyakát : )))

ráraktad végül a nyakörvet?

2012. dec. 25. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!