Megszokná a nyakörvet a cicám?
Az a helyzet, hogy új lakásba költözünk, és szeretném, ha a biztonság kedvéért lenne rajta. Panelcica, és attól félünk, ha véletlen kiszökik, valaki esetleg kiengedi a lépcsőházból. (Ahol most lakunk, mindenki ismeri, így ez a veszély nem áll fenn.) Ha lenne rajta nyakörv + biléta hogy kié, akkor talán ennek az esélye lecsökkenne (tudjátok, jobb félni, mint megijedni).
Szóval a kérdés az, hogy egy olyan macska, amin sose volt ilyesmi, hozzászokna? Nem ilyen csilingelő marhaságra gondolok, egyszerű bőr - esetleg ilyen műanyag, attól függ, milyet kapok - nyakörvre.
Nem szokna hozzá, sőt megőrülne, a csilingelő valamitől!
Mi az hogy kiszökik a lépcsőházból? Mit keres egyaltalán a lépcsőházban! Én is bér lakásban lakok, de a cicáim sosem szöktek még csak a lépcsőházba sem!
Akkor Vicuskának minden bizonnyal nem egy hiperaktív sziámi cicája van aki csak azt lesi, hogy mikor nyílik az ajtó. Valószínűleg kisgyereke sincs aki néha lassabban megy ki a kelleténél...
A kérdésre válaszolva. Megszokná, bár lehet, hogy eleinte ki lenne tőle akadva. Nem gondoltál chipes megoldásra?
A chip jó ha van, de az nem nyomkövető.
Nekem pl. nyugodt, jól nevelt házimacskáim vannak, van amelyik kiszagol, de még soha nem szöktek el, és nem is hallottam olyat, hogy panelból elszökne a macska.
Amit el tudok képzelni, hogy kifut a lépcsőházba, de a kinti világtól félnek, ha nem ismerik.
Az ablak más dolog. Rácsot, vagy hálót kell felszerelni. Az enyém volt, hogy kiült, csak nézett ki, de gyorsan behoztam és feltettem a hálókat.
Kicsit eltértünk a témától.
Megszokná végülis, de felesleges. Vigyázni kell a macskára.
Vicuska: Szándékosan kihangsúlyoztam, hogy eszem ágában sincs ilyen csilingelő akármit rakni a nyakörvre, mivel nem az lenne a funkciója, hogy a madarakat elriassza.
Gondolkodtunk a chipen is, de nem hiszem, hogy aki talál egy macskát, az az első reakciója, hogy elviszi az állatorvoshoz. Ráadásul a fő cél az lenne, hogy - ha már véletlenül kimegy - ne az legyen az első, hogy kieresztik, mondván hogy: szegény kóbor cica, bejött a lépcsőházba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!